Image
 
Image

VELIKI PREOKRET - NIŠTA OD ZASTAVE "VELIKE MAĐARSKE"! UEFA se hitno oglasila: Mađari nemaju dozvolu za spornu zastavu!



Velika bura podigla se u javnosti nakon vesti da je UEFA dozvolila Mađarskoj da na mečevima nacionalnog tima ističe simbole "Velike Mađarske".

Na spornoj zastavi, za koju su tražili dozvolu, nalazi se mapa koja uključuje teritorije skoro svih susednih država sa kojima se Mađarska graniči - veliki deo Hrvatske, delove Slovenije, Austrije, Slovačke, Rumunije, Ukrajine, ali i Srbije.

Rumunija se odmah pobunila i zatražila objašnjenje za ovu skandaloznu odluku. Podigla se velika prašina u čitavom regionu, UEFA je shvatila da je stvar otišla predaleko i usledila je hitna reakcija.

Naime, iz Niona demantuju da su dozvolili Mađarima isticanje sporne zastave. U pismu koje je generalni sekretar UEFA Teodor Teodoridis poslao generalnom sekretaru FS Mađarske Martonu Vagiju navodi se da će Mađarska biti kažnjena ukoliko bude isticala sporne simbole.

"Na naše veliko iznenađenje, obavešteni smo o medijskim napisima u kojima se navodi da je UEFA odobrila upotrebu takvih zastava i transparenta na utakmicama UEFA takmičenja. S tim u vezi, da ne bi bilo sumnje, želimo da pojasnimo da UEFA ni u jednoj fazi nije odobrila korišćenje takvih zastava ili transparenta. Štaviše, kao što je pomenuto u našem pismu, prisustvo takvih banera može dovesti do disciplinskih posledica, razlog za koji vam toplo preporučujemo da preduzmete neophodne korake kako bi se izbeglo isticanje ovih zastava/transparenata na bilo kojoj utakmici UEFA.

Konačno, kao što je već pomenuto u našem prethodnom pismu, zavisiće sve od nezavisnih disciplinskih organa, ako je potrebno, da proceni stvar i eventualno izrekne disciplinske sankcije u skladu sa UEFA Disciplinskim pravilnikom", piše u pismu koji potpisuje Teodor Teodoridis.


Prijatelji sajta


Tags

POVEZANE VESTI