Image
 
Image

ŠTITNA ŽLIJEZDA SE PREPORODI ZA NEKOLIKO NEDJELJA: Dovedite Hormone U Red Prirodnim SredstvimaŠtitna žlijezda funkcioniše kako neka vrsta “baterija” za organizam – ona utiče na metabolizam, nivo energije, raspoloženje i motivaciju.

Zdrava tiroida značajno smanjuje rizik od različitih oboljenja. Prema istraživanjima, poboljšanje rada štitne žlijezde se može postići i prirodnim sredstvima.

 

Tako, na primer, veoma lagane fizičke aktivnosti, poput šetnje, mogu da poboljšaju rad tiroide za 76 odsto u roku od 12 nedjelja. Potrebno je uvesti umjereno vježbanje tog tipa u ritmu od 30 minuta, tri do pet puta nedjeljno.

 

Bilo bi idealno da šetate na suncu, rano ujutru ili popodne, kako biste podstakli sintetisanje vitamina D u organizmu. Ovaj vitamin je veoma značajan za pravilan rad tiroide.Izvanredan efekat na zdravlje štitnjače ima i svakodnevno opuštanje u periodu od 30 minuta.

 

Izaberite mjesto i način po svom ukusu – jednostavne joga poze, meditacija, leškarenje uz omiljenu muziku. Ovi postupci zaustavljaju proizvodnju kortizola, hormona stresa, a rezultat je blagotvoran kako za tiroidu, tako i za čitav organizam.

 

Obične promjene u jelovniku poput zamene bijelog hleba integralnim, donose blagodeti veće količine selena i magnezijuma u ishrani. Prvi poboljšava rad tiroide, a drugi smanjuje rizik od njenog usporavanja. U svakodnevne napitke dodajte đumbir – ukupno, pola kašičice praha dnevno. On ublažava oksidativni stres, koji ugrožava i štitnjaču i druge organe. Redovna upotreba đumbira u roku od mjesec dana može da odagna umor i da podstakne rad štitne žlijezde.


Prijatelji sajta


Tags

POVEZANE VESTI