Image
 
Image

"KAO DETE RATA, MOGU JEDINO DA KAŽEM..." Novak OTVORIO DUŠU i progovorio o ratu u Ukrajini: Snažne reči Srbina ODZVANJAJU PLANETOMNajbolji teniser na planeti, srpski as Novak Đoković, u razgovru za italijanske medije izneo je svoje mišljenje o ratu u Ukrajini.

"Jedino što mogu da kažem, kao dete rata, je ovo: Niko ne pobeđuje u ratu! Rat je najružnija stvar u životu, čovekov najgori izum, najgora ideja u istoriji" kaže Novak i dodaje:

"Video sam dva rata, civilni u Jugoslaviji i NATO bombardovanje. Video sam patnju svoje porodice, siromaštvo svoje zemlje. Rat je nešto mnogo veće od nas, samo se molite Bogu da ga sutra prekine".

Đoković se potom osvrnuo i na situaciju u Ukrajini.

"Nažalost, rat u Ukraini je spor i svakim danom sve razorniji. Razoreni su gradovi, prekinuti životi, a ima i štete koja se ne vidi, a trajaće dugo. Čitao sam članak o posledicama ratnih trauma - utiču na zdravlje, posebno na varenje", otkriva Novak i iznosi svoje iskustvo:

"Imao sam problema sa mikrobiomom, karijera mi je krenula uzlaznom putanjom tek kada sam saznao da sam intolerantan na gluten i mlečne proizvode, a to je možda povezano sa ratom", kaže Novak.

Srpski as je na kraju objasnio zašto ne može da podrži bilo koji rat, protiv bilo koje zemlje na planeti.

"Najgora stvar je naravno gubitak voljene osobe, ostavlja prazninu u svakoj porodici. Zato ga ne mogu nikada podržati". jasan je Đoković.


Prijatelji sajta


Tags

POVEZANE VESTI