Image
 
Image

JOKIĆ NA KORAK OD VELIKOG NBA FINALA, LEBRONU SE SMEŠI "METLA"! Srbin uništio Lejkerse u poslednjoj četvrtini, sjajan meč Mareja!



Košarkaši Denver Nagetsa nalaze se na korak od velikog finala NBA lige!

Tim iz Kolorada poveo je sa 3:0 protiv Lejkersa u finalnoj seriji Zapada, pošto je u trećem meču u gostima savladao ekipu iz LA rezultatom 119:108.

Nagetse tako samo jedan trijumf deli od istorijskog plasmana u finale NBA lige, a prvu meč loptu imaće u noći između utorka i srede, kada će u Los Anđelesu biti odigran četvrti meč u ovoj seriji.

Nikola Jokić meč je završio sa 24 poena, šest asistencija i osam skokova, a čak 15 od 24 poena ubacio je u poslednjoj deonici u kojoj je bio prosto nezaustavljiv.

Nikola je imao, za njegove standarde, prilično skroman učinak u prve tri četvrtine. Bilo je to njegovo najlošije izdanje u plej-ofu ove sezone, ali kada je bilo najbitnije fenomenalni Srbin je pokazao klasu. U poslednjoj deonici ubacio je u brzinu i dokrajčio Lejkerse.

Treba istaći da je Jokić na ovom meču imao fantastično podršku saigrača, bila je to prava timska pobeda ekipe trenera Majka Melouna. Džamal Marej je bio najefikasniji na meču sa 37 postignutih poena, od kojih je čak 30 ubacio u prvom poluvremenu. Kentavijus Koldvel Poup koji je utakmicu završio sa 17 poena, nastavio gde je neverovatni trojkaš stao, a završni udarac Lejkersima zadao je srpski košarkaški as.

Kod Lejkersa su se istakli Dejvis sa 28 poena, Rivs i Lebron sa 23, dok je Hačimura ubacio 13. Međutim, to nije bilo dovoljno protiv moćnih Nagetsa.

Pred Lejkersima je sada nemoguća misija, jer nikada niko nije uspeo da napravi preokret u seriji nakon 0:3. Naime, klubovi koji su vodili sa 3:0 prošli su dalje 149 puta u istoriji NBA lige - nikada nisu ispali!


Prijatelji sajta


Tags

POVEZANE VESTI