Image
 
Image

ISPLIVALI ŠOKANTNI DETALJI! Novak je dao sve od sebe da uđe u SAD, jurio je SVE MOGUĆE VEZE - i svi su ga GLATKO ODBILI!



Pošto nije vakcinisan protiv korona virusa, najbolji teniser sveta Novak Đoković neće moći da uđe u SAD, što znači da će propustiti nekoliko veoma važnih turnira.

Novak je silno želeo da nastupi na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju, te je svim silama pokušavao da sebi omogući ulazak u SAD, a o tome je pričao novinar "Njujor tajmsa", Merju Futerman.

- Očajnički je želeo da igra i tako je započeto za telefonskim pozivima i lobiranjem kod ljudi za koje su Đoković i njegov tim znali da imaju konekcije sa Bajednovom administracijom, uključujući Bili Džin King, jedne od najboljih teniserki svih vremena - navodi američki novinar i potom dodaje:

- Bili Džin King, koja je radila sa Bajdenovom administracijom prošle godine na proslavi 50. godišnjice ‘Title IX‘, ključnog zakona koji garantuje devojkama i ženama u Americi jednake mogućnosti u sportu, obratila se svojim kontaktima u Beloj kući u njegovo ime. Svoje kontakte je koristio i PTPA, Udruženje preofesionalnih tenisera, organizacija koju Đoković vodi od 2020. godine.

Novak i njegov menadžer Eduard obratili su se i Kenu Solomonu.

- Đoković i Artaldi su direktno kontaktirali Kena Solomona, izvršnog direktora ‘Tennis Channel‘ i čovek koji je sakupio velika sredstva i za predsednika Bajdena i za bivšeg predsednika Baraka Obamu.Solomon je počeo da zove najviše zvaničnike Bajdenove administracije da se izjasni o Đokovićevom slučaju, tvrdeći da je zabrana ulaska u SAD nepravedna i da bi Đokovićevo prisustvo značajno pojačati posećenost na Indijan Velsu i ekonomiju Koačela doline i južne Floride - navodi Futerman.


Prijatelji sajta


Tags

POVEZANE VESTI