Image
 
Image

DIKAPRIO ZMIJU NAZVAO PO JEDNOJ ŽENI IZ SVOG ŽIVOTA: Od svih s koje su mu bile VAŽNE, niko ne očekuje da je BAŠ NJU izabrao!Glumac i borac za zaštitu životne sredine, Leonardo Dikaprio, nedavno je dobio šansu da odredi ime za novu vrste zmije pronađenu u džunglama Paname.

Ovakvu šansu retko ko dobije, a kada se ukaže nekome, najčešće se nove životinjske vrste nazovu po dragim ljudima kako bi njihova imena ostala zabeležena i u biologiji.

Zmija kojoj je glumac odredio ime spada u veoma retke i živi u drveću neistražene guste džungle koja se proteže duž pacifičke obale Kolumbije i severno do Paname.

Nazvana je Simon irmelindicaprioae, po glumčevoj majci Irmelin Indenbirken, sa kojom se on često pojavljuje na crvenom tepihu. Jedni će reći divan gest, drugi da je mogao i da vodi drugačijom mišlju jer ne bi sve žene volele da zmija nosi ime po njima.

Tu je i treća grupa, koja će naglasiti da se ovo i očekivalo jer je Leo čuveni "mamaroš" iz Holivuda.

Četiri druge vrste zmija otkrivene su tokom istraživanja u Ekvadoru, Kolumbiji i Panami, piše Independent. Milijarder Brajan Šet dobio je istu čast kao i Dikaprio, pa je jednu zmiju nazvao Sibon marleyae, po svojoj ćerki. Istraživanje su sproveli biolozi Alehandro Arteaga i Abel Batista.


Prijatelji sajta


Tags

POVEZANE VESTI