Image
 
Image

Bojenje jaja za Uskrs



Uskrs je zasigurno jedan od omiljenih praznika mnogih, kako zbog lijepog vremena, bogate trpeze i običaja koji okupljaju porodicu u domu, tako i zbog šarenih jaja koja ukrase svačiji dom.

Svake godine žene tradicionalno širom svijeta farbaju jaja na različite načine, te svojim idejama zadivljuju mnoge. Djeca se naročito raduju ovom prazniku i sve što on nosi, a naročito lijepo ukrašenim jajima. Međutim, dekorisanje uskršnje trpeze zna biti dosta dugačak, skup i komplikovan proces. Vještačke boje za jaja i dekorativni materijali mogu da prevaziđu budžet ali i očekivanja mnogih.

 

ZdraviJa ti donosi i nekoliko kreativnih načina za ukrašavanje jaja za Uskrs, a zbog nekih će ti sigurno biti žao da ih razbiješ. Farbanje jaja će uz ove ideje sigurno biti zanimljivo za cijelu porodicu, posebno djecu. Naše kuhinje su prepune prirodnih boja za farbanje uskršnjih jaja.

 

Namirnice poput crvenog kupusa i luka pretvoriće obična bijela jaja u prava mala remek-djela. Većina prirodnih boja koristi se tako što odabrane namirnice treba kuhati zajedno sa jajima i ostaviti da se sve zajedno ohladi. Što jaja budu duže u obojenoj tečnosti, to će boja biti intenzivnija.


Prijatelji sajta


Tags

POVEZANE VESTI