Image
 
Image

BESNA MAJKA TVRDI: Vaspitač osmislio BOLESNU IGRU da mu petogodišnjaci stavljaju RUKE u pantalone!Predavač saradnik u jednom privatnom vrtiću na opštini Palilula (naziv poznat redakciji) osmislio je krajnje uznemirujuću "igru", a sve kako bi deca tražila skrivene predmete, i to u njegovim džepovima!

Ovo je razotkrila na društvenim mrežama u jednoj grupi majka dečaka (ime i prezime poznati redakciji) koji pohađa predškolsku grupu u pomenutoj ustanovi.

- Predavač saradnik je učio decu da budu "mali džeparoši" tako što on sakrije "satić-kolačić", a deca od pet godina traže po dubokim džepovima od njegovih pantalona, gde i nađu predmet, zatim ih on kod njih traži ispod njihovih majici. U vrtiću nadležni kažu da je normalno da dečje ruke budu u džepu nekog čoveka - navela je u svojoj objavi.

Dodala je da je slučaj prijavljen policiji. Mi smo poslali pitanja MUP, ali nismo dobili odgovore.

- Volela bih da se vidi šta još oni tamo radi što smatraju normalnim. Moje dete je povraćalo od stresa, molio me da nikome ne kažem, jer je to tajna! Kakve oni tajne još imaju? - upitala se ona.

Njena objava izazvala je zabrinutost kod mnogih roditelja, posebno nakon nedavnog hapšenja vaspitača pedofila iz Odžaka, koji je osumnjičen za polno uznemiravanje dece.

Kurir je pričao i sa majkom i ocem dečaka koji je razotkrio ovu groznu igru, ali oni nisu želeli da se oglašavaju jer su čekali konsultacije sa advokatom. Pozvali smo i vrtić, javila nam se jedna od zaposlenih, rekli smo joj da nam je potrebna izjava ovlašćenog lica i zbog čega zovemo. Kazala je da sačekamo, držala liniju otvorenom minut-dva, nakon čega je rekla da je direktorka na službenom putu. Kako nezvanično saznajemo, direktorka bi danas trebalo da održi sastanak sa roditeljima dečaka nakon nekoliko telefonskih razgovora.

Poslali smo i mejl vrtiću, ali do zaključenja broja nismo dobili odgovor

Slobodanka Radosavljević, predsednica Saveza udruženja vaspitača Srbije, zgrožena je ovom "igrom".

- Imam skoro pola veka iskustva i prvi put čujem za tako nešto! Da zavlače ruku? Nedopustivo je i da devojčice da zavlače ruku ženi, a pogotovo devojčice i dečaci muškarcu! To nije primereno i ta igra ne bi trebalo da se upražnjava i da se ne navodi sumnja za ono za šta ne treba i za ono što nam je najmanje potrebno u ovom trenutku - navela je Radosavljevićeva za Kurir.

Ističe da svaka igra mora da ima svoj naziv, kao i da se moraju znati kompetencije svakoga ko radi u vrtiću sa decom, kao i to ko ga je angažovao i kojim povodom.

- Briga roditelja je opravdana, oni imaju pravo da znaju za tu igru unapred, kao i ko je taj ko se bavi njihovom decom, posebno nakon slučaja koji se nedavno dogodio u Odžacima.


Prijatelji sajta


Tags

POVEZANE VESTI