Image
 
Image

AU, KAKAV PREOKRET PARTIZANA! Parni valjak slavio u ČUDESNOJ utakmici, crno-beli iskoristili Zvezdin RASPAD i ISKLJUČENJE Kampaca!



U utakmici 21. kola ABA lige, košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu nakon čudesnog preokreta rezultatom 92:81.

Crvena zvezda je dominirala u prve dve četvrtine. Bilo je mnogo razigravanja u napadu crveno-belih pre svega od strane Nedovića i Kampaca, što su saigrači maksimalno koristili. Zvezda je kažnjavala propuste u odbrani Partizana, slobodna bacanja (15/13 u odnosu na 22/15) i materijalizovala prednost u skoku (23:10, u napadu 10:2).

S toga i ne čudi što su izabranici trenera Duška Ivanovića u prvom poluvrmenu imali veliku prednost. Maksimalno 20 poena (42:22). Posle prvih 20. minuta gosti su vodili 48:34. Kampaco je u prvom poluvremenu bio ubedljivo najefikasniji akter na terenu, upisao je 21 poen, uz tri i asistencije i ukradene lopte, Bentil ga je pratio sa osam, a Petrušev je upisao pet.

U Partizanu je prednjačio Lesor sa 12 poena, ali šest promašenih slobodnih bacanja iz 14 pokušaja. U šestom minutu treće četvrtine Partizan je posle trojke Pantera i zakucavanja Lesora smanjio na 58:50 i probudio Grobare, kojih je bilo 17.121, što je novi rekord regionalnog takmičenja i natera trenera Ivanovića da zatraži minut odmora. Zvezda je nalet odbila poenima Luke Mitrovića ispod koša i mini serijom 4:0, posle koje je bilo 62:51.

Sledi novi nalet crno-belih, koji prilaze na pet poena zaostatka 63:58, zatim sledi trojka Vildoze, pa pet poena Jama Madara, kojima je Partizan pred poslednji kvartal prišao na 66:63.

Poslednjih deset minuta počelo je zakucavanjem Matijasa Lesora i prvim čarkama Francuza sa Filipom Petruševim, posle kojih je reprezentativac Srbije "počašćen" uvredama sa tribina. Partizan je osam minuta i deset sekundi pre kraja poveo 68:66, ali je u tom trenutku još važnije bilo to što je Fakundo Kampaco prilično nespretno, kao da je zaboravio da ima četiri lične greške načinio petu.

Dok je Zvezda stala u napadu Smailagić je iskontrolisao reket Partizana, dok su Madar i Ledej bili glavni motori serije, kojom su crno-beli, nešto više od šest minuta stekli osam poena prednosti - 74:68. Eksum je peonima Partizanu doneo dvocifrenu prednost, dok je na drugoj strani poenima uz faul, Zvezdin košgeterski post prekinuo Luka Mitrović. Polovinom poslednjeg perioda bilo je 76:69 za Partizan.

Tri i po minuta pre kraja Eksum je pogodio trojku za 81:70. Partizan je do kraja meča pokušao da nadoknadi šesnaest poena zaostataka za Crvenom zvedom iz prvog susreta, ali Luka Mitrović i Nikola Ivanović to poenaima nisu dozvolili. Na kraju Partizan je slavio 89:79 i sada ima skor 19-2, dok je Zvezda uz meč manje na 17-3.

Najefikasniji u timu Partiza bio je Matijas Lesor sa 27 poena, pratio ga je Zek Ledej sa 17, dok je Dante Eksum meč završio sa 15 poena. Na drugoj strani, briljirao je Fakundo Kampaco koji je na svom kontu imao 21 poena, dok je Luka Mitrović postigao 17 poena.


Prijatelji sajta


Tags

POVEZANE VESTI