Image
 
Image

VUČELIĆ I VAZURA NAPUŠTAJU PARTIZAN?! SPREMAJU SE VELIKE PROMENE: Da li je vreme za dolazak čoveka koga GROBARI OBOŽAVAJU



Partizan je nastavio da posrće i igra se sa živcima ono malo simpatizera koji dolaze na stadion. Pozdravili su se crno-beli sa titulom već u martu, posle poraza od Crvene zvezde (0:1), minus u odnosu na večitog rivala je neverovatnih 18 bodova, a sve to implicira da bi u Humskoj moglo doći do velikih promena u narednom periodu.

Aktuelna uprava FK Partizan na čelu sa Miloradom Vučelićem i Milošem Vazurom prema saznanjima Kurira je pred odlaskom. Na nedavno održanom Upravnom odboru Milorad Vučelić ponudio je ostavku i objasnio rukovodstvu kluba da je spreman da se povuče. Međutim, članovi uprave su to odbili i praktično prolongirali njegovu odluku do skupštine kluba, čija bi vanredna sednica trebalo da bude održana ovog meseca, mada tačan datum još nije preciziran.

Partizanovci koji su dobro upoznati sa stanjem u klubu, kažu da bi skupština mogla da predstavlja određeni problem, jer od 41 delegata aktuelna garnitura koja vodi klub, oličena u Miloradu Vučeliću i Milošu Vazuri ima ogroman broj istomišljenika.

Naime, Partizan je pre nekoliko godina promenio statut i izborni proces, zahvaljujući tadašnjem potpredsedniku kluba Vladimiru Vuletiću, profesoru Rimskog prava na Pravnom fakultetu u Beogradu. On je napustio Partizan 2021. godine.

Šta je suština? Pa, izborne liste koje su dale delegate u Skupštini FK Partizan, prvo su prošle verifikaciju kod aktuelnog rukovodstva. Tako su Vučelić i Vazura u januaru 2022. dobili novi petogodišnji mandat. Delegati skupštine su sadašnji trener Igor Duljaj, sportski direktor Ivica Kralj, njegov prethodnik Ivica Iliev, Vanja Radinović, direktor omladinske škole, članovi UO Milan Obućina i Goran Pandurović... Pravno gledano, tandem koji vodi klub iz Humske može bez problema da ostane na svojim mestima, ali čini se da će loš sportski i organizacioni rezultat biti presudan. Hoće li podneti ostavke i napustiti Partizan, biće jasno posle skupštine kluba. Samo još da se zakaže datum.

Partizan je unazad nekoliko godina potrošio veliki broj legendi kluba. Najsvežiji primer je Gordan Petrić koji je ozbiljno narušio zdravlje u poslednjih pola godine. Pre njega treneri su bili Savo Milošević, Zoran Bata Mirković, Ivan Tomić... Zatim Vuk Rašović i Ljubinko Drulović. Saša Ilić nije hteo da postane trener crno-belih baš iz tih razloga, da ne bi olako bio istrošen. Izabrao je rad u reprezentaciji, bio u Čukaričkom, a sada je u bugarskom CSKA.

Javnosti zasad nije poznato ko bi mogao da zameni Milorada Vučelića, Miloša Vazuru i njihovu garnituru. Ranijih godina pominjao se Novak Nedić, poslednjih meseci aktuelan je Ostoja Mijailović, predsednik KK i SD Partizan i čovek koji je ranije bio u upravi fudbalskog kluba. Da li će se neko od njih aktivirati i preuzeti vruć krompir iz Humske u svoje ruke za sada nije poznato. Sigurno je samo da nije isključeno da se uključe u rad kluba.

Ostoja Mijailović predlagao je ranije Predragu Mijatoviću da se vrati u Partizan, da svojom pojavom i autoritetom pokuša da ozdravi klub. Posebno je njegov povratak bio aktuelan u jesen 2022. kada se između Ostoje Mijailovića i Milorada Vučelića vodila borba oko toga ko je predsednik Sportskog društva. Odlukom suda pobedio je Mijailović. Predrag Mijatović rekao je tada da želi da pomogne, ali sa distance. Da li bi tu nešto moglo da se promeni? Da Mijatović Španiju zameni Srbijom?


Prijatelji sajta


Tags

POVEZANE VESTI