Image
 
Image

PRVI I POSLEDNJI DERBI ZA NESREĆNOG SUDIJU? Cirkus u najvećoj utakmici srpskog fudbala ide njemu na dušu, ali nije samo on kriv!



Nekada se mora početi i nekada večiti derbi mora da bude prvi u karijeri jednog fudbalera, trenera, ali i sudije.

Aleksandar Živković (36) iz Niša, dobio je poverenje Sudijske komisije FSS da deli pravdu na 169. večitom derbiju, a pitanje je kada i da li će se uopšte to desiti opet u njegovoj sudijskoj karijeri.

Uloge pomoćnika pripale su Draganu Bogićevića i Bojanu Banoviću iz Beograda, dok je četvrti arbitar bio Kraljevčanin, Stanko Ostraćanin.

Mesto u VAR sobi imali su Momčilo Marković i Milan Mihajlović, posmatrač suđenja bio je Nenad Đokić, a delegat Vlado Glođović.

Živković je ove sezone pre utakmice Crvene zvezde i Partizana na stadionu "Rajko Mitić" sudio na 12 superligaških utakmica i na njima je pokazao jedan crveni karton.

Na derbiju je od starta pokazao da nema autoritet i dopustio je igračima da prave cirkus. Nije sankcionisao burne reakcije i žestoke prigovore na gotovo svaku odluku koju je napravio.

Derbi kao derbi - kako se bližio kraju, igrači su postajali sve nervozniji, a Živković i pomoćnici su definitivno bili daleko od kontrole situacije.

Veliki sukob u završnici koji je bio na ivici ozbiljnije tuče, a koji je završen crvenim kartonom za Rikarda Gomeša zbog udaranja Strahinje Erakovića, došao je kao posledica svega što smo videli do tog trenutka.

Istina je da nije jednostavno izaći na kraj sa fudbalerima koji su više fokusirani na svađu nego na fudbal čime su Živkoviću maksimalno zagorčali debi u najvećoj utakmici srpskog fudbal. Ali u FSS će morati dobro da razmisle o delegiranju sudija pre sledećeg derbija.

U međuvremenu, Srđan Jovanović (36), najbolji srpski sudija, sudi utakmice u Ligi šampiona.

U jesenjem delu sezone Jovanović je sa pištaljkom na terenu bio šest puta, a u prolećnom je dva puta bio glavni arbitar u Super ligi Srbije, poslednji put na utakmici 24. kola između Radničkog i Vojvodine u Nišu.

Od UEFA je zajedno sa svojim timom nedavno dobio poverenje za utakmicu osmine finala između Intera i Porta, takođe zahtevnu, sa velikim sukobima. Ali situaciju je držao pod kontrolom, a nisu bili "bezbedni" ni igrači koji ne igraju, pa je žuti karton pokazan i fudbaleru Porta koji je bio na klupi za rezervne igrače.

To je bila njegova peta utakmica u Ligi šampiona ove sezone, a sudio je i na jednom meču kvalifikacija za ovo takmičenje, kao i u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali i na mečevima reprezentacija u Ligi nacija.


Prijatelji sajta


Tags

POVEZANE VESTI