Image
 
Image

ORLOVI, ZNATE ŠTA VAM JE ČINITI! Srbija večeras (20.45) protiv Švedske za prvi od dva koraka koji vode u elitu



Fudbaleri Srbije večeras (20.45, RTS, Arena sport) igraju utakmicu petog kola Lige nacija protiv Švedske.

Zbog kazne UEFA na tribinama stadiona „Rajko Mitić“ biće samo deca, a očekuje se da bude preko 10.000 mališana uzrasta do 14 godina.

Selektor srpskih fudbalera Dragan Stojković nada se pobedi iako ima problem sa sastavljanjem tima.

- Nemam dilemu po pitanju tima. Milenković je povređen, neće igrati. Nemanja Gudelj je otišao kući. Za trojicu igrača ćemo videti kako će spavati i kako će se probuditi. Ali to su problemi koji se događaju, ali za prosutim mlekom ne treba nikad plakati. Jedan ne može, drugi može - rekao je raspoloženi Stojković i dodao:

- Liga nacija nije prijateljsko takmičenje. Bodovi se broje i važno je. Oba meča očekujemo u sjajnoj atmosferi, igrači su motivisani, znamo da ne postoje lake utakmice. Svi žele da naprave iznenađenje, a mi znamo naš fokus. Želimo da igramo dobro protiv Švedske, da prikažemo lep fudbal i da na kraju dođemo do rezultata. Igraćemo najjače što možemo.

O igranju Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića od početka Piksi je bio zagonetan.

- Sve je moguće. Vlahović i Mitrović su odlični napadači i ne vidim problem da budu zajedno na terenu. Oni se razumeju veoma dobro. Ako imate dvojicu odličnih muzičara, ne vidim zašto ne bi mogli da sviraju zajedno - bio je jasan Stojković.

Odgovornost zbog dece na tribinama

O igranju bez publike selektor Dragan Stojković bio je nedvosmislen:

- Bizarno je da nosiš kaznu na leđima na poslednjoj utakmici kod kuće pred Mundijal. Nadam se da nam je ovo poslednja opomena, da ne dolazimo više u ovakve situacije. Ali izguraćemo i ovo. Naša mladost biće na tribinama, to je velika odgovornost za nas.

Liga nacija Grupa 4

Večeras

Slovenija - Norveška 18.00
Srbija - Švedska 20.45

27. septembar

Norveška - Srbija 2.45
Švedska - Slovenija 20.45

1. Norveška 4 3 1 0 6:3 10
2. Srbija 4 2 1 1 7:4 7
3. Švedska 4 1 0 3 5:6 3
4. Slovenija 4 0 2 2 3:8 2


Prijatelji sajta


Tags

POVEZANE VESTI