Image
 
Image

Ivana: Nisam mogla ni da sanjam da će STADION NAZVATI PO MENI



U Zrenjaninu, rodnom gradu srpske rekorderke u skoku udalj, renovira se fudbalsko igralište sa atletskim stazama, a kada radovi budu završeni, zvaće se - „Ivana Španović“.

Naša šampionka u skoku udalj, Ivana Španović, zasluženo je dobila veliku čast od svog rodnog grada Zrenjanina za sve uspehe koje je ostvarila pod zastavom Srbije. Stadion „Karađorđe“, uskoro će biti prilagođen i za atletska takmičenja, tako da će na njemu moći da se održe i ozbiljna takmičenja u „kraljici sportova“.

- Konačno, dočekasmo da Zrenjanin dobije atletski stadion! Nestvarno, zaista. Jos nestvarnija je činjenica da će se zvati po meni. Moja sreća je neopisiva! Jedva čekam da se posle toliko godina opet takmičim na mestu gde sam napravila prve atletske korake - poručila je Ivana putem Instagrama.

Zrenjanin će dobiti i male atletske multifunkcionalne terene u tri škole.

- Nebrojano puta sam rekla koliko volim svoju zemlju, za koju se takmičim i borim. Neopisiva je sreća imati sve vas kao podršku u toj mojoj borbi i kada me dočeka vest poput ove, ostajem bez reči. Tih 18 godina života u rodnom Zrenjaninu, gradu sporta, zdravoj okolini, moje porodice, prijatelja i mog drugog oca Jani Hajdua, uticale su umnogome da danas budem ono što jesam - dodala je Španovićeva.

Ivana kaže da je najlepši period života provela u Zrenjaninu.

- Odrastanje u Zrenjaninu je nešto najlepše što pamtim iz detinjstva. Iako od pre nekoliko godina živim u Novom Sadu, nijednog trenutka nisam osetila da sam, što se tiče kuće, ostala za nešto uskraćena. Živeli smo u kući gde nam je tata dvorište pretvorio u otvorenu „teretanu“ jer smo imali razboj, gol za fudbal, sto za stoni tenis, mrežu za odbojku, bicikl, rolere, skejt...

Kako je Ivana primila ovu vest pitali smo i generalnog sekretara Atletskog saveza Slobodana Brankovića.

- Ja sam joj prvi rekao i bila je oduševljena. To joj daje još veći motiv da napreduje i ostvaruje odlične rezultate. Pošto sam bivši sportista, ne mogu da vam opišem šta to znači za jednog takmičara koji je još mlad i koji razmišlja o Olimpijskim igrama 2020. u Tokiju - kaže za „Blic“ Branković. On je već o tome razgovarao sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem.

- Ivana je Zrenjaninka i prvi srpski sportista koji će za života dobiti stadion sa svojim imenom. Zrenjanin ima stogodišnju tradiciju u atletici, i grad želi da se oduži Ivani za sve što je uradila. Španovićeva je najtrofejniji srpski atletičar svih vremena - kaže Branković.

Iako je ova vest naišla na oduševljenje, u Atletskom savezu nemaju u planu da još neki stadion nazovu po bivšim asovima.

- Trenutno ne razmišljamo o tome. U Novom Pazaru se gradi atletski stadion, a u planu je da se u Sjenici obnovi postojeći objekat. Tamo postoji staza sa šljakom, a želja nam je da se tamo izlije tartan - kaže Slobodan Branković, sekretar ATS.


Prijatelji sajta


Tags

POVEZANE VESTI