Nalazite se ovde: Naslovna > Magazin > Sport > Detalj

Sport

Zvezda na pragu top 8

Sport | 02.03.2017 - 20:13 | 1427 puta pročitano

Drugi najveći autsajder pred početak evroligaške sezone drugi put je savladao nemački Bamberg, ovog puta pred svojim navijačima u hali “Aleksandar Nikolić” (74:60)

Jovićeva leđa popustila su pred jednu od najvažnijih utakmica u dosadašnjem toku Evrolige, tako da je teret organizacije igre pao jednog poluplejmejkera (Volters) i dvojicu prinudnih (Gudurić i Dženkins). Odsustvo povređenog reprezentativca umanjilo je broj asistencija na samo pet u prvom poluvremenu, ali ne i čvrstinu jedne od najboljih odbrana u evropskoj klupskoj košarci.

Radonjićeva defanzivna mašinerija korigovala je sve napadačke manjkavosti, u prvom redu nedostatak centarskih poena. Kuzmića je za klupu “zakucala” niska postava Bamberga sa lažnim “peticama”, prebrza za “previsokog” momka.

Trener crveno-belih u ovom meču savršeno je uklapao kadrove, naizmenično uvodeći najjaču odbrambenu postavu i onu sa najviše potencijala da u kritičnim trenucima odglavi zaglavljeni napad. Simonović i Gudurić bili su najefektnije poluge u takvim situacijama, dok su Dženkins i Lazić još u fazi nastajanja lomili svaku napadačku ideju tima trenera Trinkijerija, odličnog taktičara koji je veći tok utakmice proveo nemoćno podbočen kraj terena.

Uveliko je trajalo pobedničko slavlje navijača kada su crveno-beli sredinom treće četvrtine dostigli maksimalnu prednost (56:31) i pomislili da je vreme da se pridruže svojim raspevanim fanovima. Međutim, tim sa najviše neizvesnih završnica u svom evroligaškom “si viju” ove sezone, za samo nekoliko minuta doveo je utakmicu na prag neizvesnosti neverovatnom serijom 17-0 (56:48). U tom periodu najviše se osetilo koliko nedostaje Jovićevo liderstvo.

Napadačku agoniju dugu više od osam minuta prekinuo je Dženkins hrabrim prodorom i uz pomoć Gudurića raskinuo psihološke okove u kojima su se, sasvim nenadano, našli crveno-beli u trenutku apsolutne nadmoći. Utakmica je promenila lice i postala jedna od onih u kojoj odlučuju male stvari, kao što su ofanzivni skok Simonovića ili prvi poeni Kuzmića u samoj završnici.

Male stvari donele su Zvezdi veliku pobedu, kojom je jednom nogom prekoračila prag drugog uzastopnog članstva u društvu osam najboljih timova u Evroligi.

C. ZVEZDA 74
BAMBERG 60

HALA “Aleksandar Nikolić”. Gledalaca: Sudije: Hristodulu (Grčka), Peruga (Španija), Ovinov (Rusija).
C. ZVEZDA: Volters 5, Tompson 7, Mitrović 8, Lazić 3, Simanić, Dobrić 3, Simonović 13 (9 sk), Rakićević, Dženkins 18 (4-3 za tri, 4 as), Gudurić 12 (4 as), Kuzmić 2, Bjelica 3.
BAMBERG: Kozer 21, Meli 7, Zisis 9, Nikolić 9, Štajger, Tajs 2, Lo 2, Veremenko, Miler 3, Meknil, Hekman 7, Radošević.
Po četvrtinama:17:9, 26:20, 13:14, 18:17

Izvor: novosti

 

Podelite sa prijateljima
Kommentari