Nalazite se ovde: Naslovna > Magazin > Zanimljivosti > Detalj

Zanimljivosti

Vladika iz Katra venčao par u Leskovcu i popu poklonio kamenčić sa Hristovog groba

Zanimljivosti | 19.07.2017 - 08:03 | 3204 puta pročitano

Venčanje Tamare i Miroslava Živkovića u leskovačkoj crkvi Odžaklija po mnogo čemu bilo je neobično jer je sudbonosno da izgovoreno pred episkopom Makarijem iz Katra, arihepiskopom Jerusalimske patrijaršije i jednim od čuvara Hristovog groba, pre nego što je po odobrenju vladike niškog služio liturgiju.

Bio je to najlepši i najsrećniji događaj u mom životu“, priča Tamara, koja je inače 20 godina živela u Australiji, a minule nedelje postala udata žena.

Ova novopečena mlada je završila visoke škole u dalekoj Austraili i pre dve godine došla u Leskovac. „Vukli su me koreni“, kaže. U međuvremnu se bavi humanitarnim radom.

Tu je upoznala Miroslava, a zahvaljujući njenim roditeljima, koji žive u Katru, imali su čast da ih lično venča Makarije.

Njne otac Lazar Pavlović kaže da je to bila velika čast za porodicu.

Supruga i ja tri godine radimo u Katru u odlazimo u crkvu gde se okupljaju svi pravoslavni hrišćani. Tamo smo se sprijateljili sa jerusalimskim arhiepiskom koji je rođen u Grčkoj, Bogoslovski fakultet završio u Beogradu, zamonašio se u

Jerusalimu, a govori arapski, srpski, ruski, pomalo rumunski i, naravno, grčki. Reč je o divnom, jednostavnom i veoma duhovitom čoveku koji je naš duhovnik, više od prijetelja“, objašnjava Pavlović.

Miroslav (32) takođe ne krije radost što je ljubav sa Tamarom (27) krunisana pred vladikom iz daleke zemlje, ali par već sada razmišlja o budućnosti, pre svega o mestu boravka.

Kratkoročno, odlazimo iz zemlje. Ne znamo još gde, Australija ili Novi Zeland, dugoročno – videćemo“, priča Leskovčanin.

Milica Ivanović

Izvor: jugmedia

Podelite sa prijateljima
Kommentari