Nalazite se ovde: Naslovna > Magazin > > Detalj

Vezan, zaklan, pa opljačkan u svojoj kući

| 23.01.2017 - 20:41 | 405 puta pročitano

U kući na periferiji Sombora pronađeno telo Branka Lalića (65). Sve je bilo ispreturano, a ulazna vrata zaključana.

 

BRANKO Lalić (65) ubijen je u svojoj porodičnoj kući u naselju Nenadić na periferiji Sombora, a njegovo telo pronašla je policija koju je u nedelju po podne pozvao rođak nesrećnog čoveka. Prema prvim rezultatima istrage, ubica je Lalića vezao telefonskim kablom, da bi ga na kraju zaklao! Sve prostorije bile su ispreturane, pa se sumnja da je motiv stravičnog zločina - pljačka.

Prema informacijama iz policije, Branka je došao da obiđe njegov rođak Žarko Lalić, jer ga komšije nisu videle duže vreme.

- Vrata su bila zaključana, pa Žarko nije mogao da uđe u kuću - rekao nam je izvor blizak istrazi.

- Pozvao je policiju koja je provalila unutra i zatekla jeziv prizor. Branko je ležao vezan u lokvi krvi. Po svemu sudeći, ubica je posle zločina zaključao kuću i mirno otišao.

Ubrzo je stigla i Hitna pomoć koja je mogla samo da konstatuje smrt. Kako smo nezvanično saznali, telefonska žica mu je bila obmotana oko vrata i ruku. Cela kuća je bila ispreturana, što ukazuje na to da je ubica tražio novac. Inače, komšije kažu da je Branko nameravao da proda kuću i da se preseli na Frušku goru. Moguće da je baš ta odluka došla glave nesrećnom čoveku, jer je ubica mislio da ima novca od prodaje nekretnine. Na Lalićevom placu čak stoji tabla na kojoj je istaknuto da se traži kupac.

Ubijeni Branko Lalić je devedesetih godina izbegao iz Osijeka. Živeo je sa majkom, ali je ona pre godinu dana preminula. U Osijeku ima rođenog brta koji treba da dođe i sahrani Branka. U međuvremenu, njegovo telo je poslato na obdukciju u Klinički centar Vojvodine. 

DOBAR I VREDAN KOMŠIJA

NE znamo ko bi i zašto na tako mirnog i poštenog čoveka mogao da digne ruku. Branko je često dolazio kod nas i mi smo se družili i uvek pomagali kad je bilo potrebno. Zaista je bio divan, uvek veseo i izuzetno vredan - kažu šokirane komšije.

Izvor: novosti

 

Podelite sa prijateljima
Kommentari