Nalazite se ovde: Naslovna > Magazin > Vijesti dana > Detalj

Vijesti dana

UGROŽENE ZBOG HLADNOĆE: Hitno pomozite i životinjama

Vijesti dana | 11.01.2017 - 10:13 | 2869 puta pročitano

Promrzle i gladne napuštene životinje lutaju prestoničkim ulicama u potrazi za hranom i toplim kutkom. Apel udruženja "Beta": Nahranite ih.

"DEBEO" minus i sneg ne stvaraju probleme samo Beograđanima već i njihovim krznenim sugrađanima. Promrzle i gladne napuštene životinje lutaju prestoničkim ulicama u potrazi za hranom i toplim kutkom, a spas pronalaze u autobusima gradskog prevoza ili u haustorima zgrada.

Kako kažu iz udruženja za zaštitu životinja, njihova sudbina u ovim zimskim danima zavisi isključivo od dobre volje ljubitelja životinja. A fotografija zahvalnog psa kojeg je konobar jedne beogradske kafane pustio u lokal da se ugreje, koja je preplavila društvene mreže, dokaz je da ih ima.

- Haotična je situacija, i životinje su ugrožene - kažu iz Udruženja "Beta". - Trudimo se da im pomognemo koliko možemo, ali nemamo dovoljan broj ljudi, tako da apelujemo na građane da ih puste u lokale, stanove ili ulaze kako bi se koliko-toliko ugrejali. Neki građani su se samoinicijativno organizovali, postavljali kućice, hranu. Moram da naglasim da su psi veoma mirni i zahvalni u takvim situacijama.

Ipak, veterinari upozoravaju građane koji naiđu na psa ili mačku, čiji je stepen promrzlina toliki da obično utopljavanje ne može da pomogne, da se obrate Hitnoj pomoći za životinje. Ostalima i šaka granula i posuda sa vodom mogu da spasu život.

Izvor: novosti


Podelite sa prijateljima
Kommentari