Nalazite se ovde: Naslovna > Magazin > Vijesti dana > Detalj

Vijesti dana

U MEDICINSKOJ ŠKOLI Obaraju studente jer im fale pare?

Vijesti dana | 12.01.2017 - 08:34 | 5810 puta pročitano

Dragoslav Ilić, direktor Visoke medicinske škole u Ćupriji, naredio je profesorima da što više obaraju stidente kako bi oni ponovo prijavljivali ispite i tako doneli školi što više novca.

Ilić je u mejlu koji je poslao profesorimazahtevao je od kolega da u januarskom roku obore bar 20 do 30 odsto studenata više nego ranije, inače će, za kaznu, da im smanji plate ako to ne učine!

Kako piše "Informer" Ilić je tražio od profesora da znatno pooštre kriterijume, što bi možda bilo razumljivo, da odmah potom nije naglasio motive za to:

– Verujte mi da su nam izuzetno dobri upisi na svim nivoima potpuno uzaludni kada mi sav taj novac vraćamo zbog velike prolaznosti studenata. Ja vas upozoravam da, ako nastavimo sa ovakvim prolazom, jedini način da opstanemo je da smanjujemo plate, što ja ne želim. Hoću da prolaznost u januaru bude manja za 20 do 30 odsto. Ne insistiram da studenti koji znaju namerno ne polože ispit – piše u mejlu.

Ove navode su potvrdili profesori ćuprijske škole. Profesorka Tijana Simović potvrdila je "Informeru" da to nije prvi put da se vrši takav pritisak na profesore. Objasnila je kako direktor često priča na sednicama nastavnog veća da studenti moraju češće da se obaraju, kako bi plaćali školarinu.

Direktor Dragoslav Ilić se oglasio i rekao kako je mejl zloupotrebljen, jer njegov cilj nije bio da se uzima novac od studenata, već da se smanji izrazito velika prolaznost:

– Nakon izvršene analize, uočena je ogromna prolaznost na pojedinim predmetima svih studijskih programa. Na nekim predmetima je čak 95-100 odsto, što apsolutno ne odgovara činjeničnom stanju – kazao je Ilić, prenosi "Informer".

Izvor: alo

 

 

Podelite sa prijateljima
Kommentari