Nalazite se ovde: Naslovna > Magazin > Zanimljivosti > Detalj

Zanimljivosti

U čelo ubrizgaju 25.000 dinara, u usnu 30.000: Koliko lepota košta ženu u Srbiji?

Zanimljivosti | 21.11.2017 - 11:16 | 1266 puta pročitano

U vreme kad je izgled postao imperativ, nije ni čudo da se žene sve više odlučuju da svoj fizički izgled "prilagode" današnjim standardima lepote.

Cene filera nisu iste u svakoj zubarskoj ordinaciji, već variraju. Takođe na njih utiče i želja onih koji se odluče za korekciju.

- Kod nas u ordinaciji jedan špric u kome se nalazi hijaluronska kiselina košta 250 evra, odnosno 29.000 dinara. Filer se iz njega ubacuje u obe usne. Naravno, ukoliko žena želi da ima veće usne i da jedan špric iskoristi, za na primer gornju usnu, onda je potrebno da plati dva šprica - kažu za Telegraf.rs iz jedne beogradske stomatološke ordinacije.

Sve je veći broj žena koje se već u 30-im godinama odlučuju da ubrizgaju botoks u čelo, smatrajući da je bolje da na vreme reaguju, kako im se bore ne bi urezale mnogo duboko.

- Kod nas dolaze i mlade žene koje još nemaju bore na licu i traže da im ubrizgamo botoks kako bi se "osigurale" da u zrelijim godinama izgledaju mlađe. U našoj ordinaciji cena ubrizgavanja botoksa u čelo, iznosi 20.000 dinara - navode iz ordinacije.

Zaposleni u jednoj novosadskoj ordinaciji navode da je veoma bitno kakav je kvalitet hijalurona koji se koristi, i da cena u stvari zavisi od toga.

- Mi koristimo najbolji hijaluronski filer i kod nas je cena po kubiku 30.000 dinara, i to je ženama uglavnom dovoljno samo za jednu usnu. Veoma je bitno da se koristi kvalitetan filer, jer se često dešavalo da on popuni deo između nosa i usta i da stvori ugrušak koji deluje kao zrno graška. U tom slučaju, jedino rešenje je da se taj ugrušak izvadi operativnim putem, ali tad ostaje ožiljak - apeluju iz jedne zubarske ordinacije u Novom Sadu, da se vodi računa o kvalitetu filera koji se stavlja u usne.

Iako saloni lepote imaju povoljnije cene, zubari skreću pažnju da je ovakve intervencije najbolje obavljati u ordinacijama.

- Mi zaista savetujemo da ljudi ovakve estetske korekcije obavljaju kod lekara, a ne po salonima lepote, iako su oni povoljniji sa cenama, zato što je bitno da to izvede stručno lice. Takođe savetujemo ženama da budu skromne kad su u pitanju korekcije, da ne preteruju, jer to onda može da izgleda ružno - kažu iz novosadske zubarske ordinacije.

Ranijih godina, estetske intervencije su se najčešće vezivale za ličnosti sa estrade, a u današnje vreme njima podležu i žene koje ne pripadaju tom svetu. U vreme kad je izgled postao imperativ, nije ni čudo da se žene sve više odlučuju da svoj fizički izgled "prilagode" današnjim standardima lepote.

Izvor: telegraf

Podelite sa prijateljima
Kommentari