Nalazite se ovde: Naslovna > Magazin > Vijesti dana > Detalj

Vijesti dana

TAJKUN U VLADI: Krkobabići teški dva miliona evra

Vijesti dana | 13.09.2017 - 07:48 | 499 puta pročitano

Klan lidera PUPS Milana Krkobabića u ovom trenutku u svom posedu ima tačno 2.035 kvm, koji vrede čak 1.888.000 evra, kao i nekoliko firmi

Dinastija Krkobabić samo u nekretninama ima oko dva miliona evra, ali konce porodičnog biznisa ne drži najpoznatiji Milan Krkobabić, trenutno ministar bez portfelja, već njegova majka Marija Krkobabić (81), pokazuju podaci koje je Krik objavio istražujući imovinu samo najuže porodice lidera PUPS!


Familija koja godinama uspeva da u politici pliva kao veliki zaštitnik penzionera i žustar kritičar bogaćenja na grbači naroda znatno drugačiju filozofiju gaji kod kuće, ako je suditi po imetku koji se krije iza Milana Krkobabića i njegovih najbližih.


Neobjašnjivo


Klan lidera PUPS u ovom trenutku u svom posedu ima tačno 2.035 kvm, koji vrede 1.888.000 evra, navodi se u bazi podataka Krika.


Dok prijavljena imovina Milana Krkobabića prikazuje prilično siromašnog ministra, imovinsko-pravni odnosi unutar njegove porodice otkrivaju da je on jedan od najbogatijih članova aktuelne vlade. Razgranati biznis zapravo počiva na ministrovoj majci Mariji Krkobabić (81). Ona je vlasnica firme koja kontroliše dve poslovne zgrade u kojoj su ostali članovi porodice ugnezdili svoja preduzeća. Krkobabići su profit namirisali u prodaji opreme za štampu, a poslove su proširili i na Crnu Goru i BiH.

Nebojša i Jovan Krkobabić, brat i sin ministra, osnovali su 2005. „Džet dajrekt“, koji se reklamira kao jedan od najvećih distributera materijala za grafičku industriju na tržištu Srbije, Crne Gore i BiH. Ovom preduzeću je nakon četiri godine pripojena marketinška firma „Displej print“, čiji je vlasnik Nebojša Krkobabić. Krik je objavio da je u maju 2010. Jovan prodao stricu svojih 50 odsto udela u firmi za 1.143 evra.


Ipak, glavnu porodičnu firmu „Grafiko 011“ drži Marija Krkobabić, majka Milana i Nebojše. Ovo preduzeće, osnovano 1995, poseduje veliki poslovni prostor pored auto-puta u Zemunu, procenjen na više od milion evra, i u njegovoj zgradi nalazi se kancelarija preduzeća „Džet dajrekt“. Štamparija „Grafiko 011“ je svojevremeno štampala nekoliko manje poznatih novinskih izdanja, među kojima i ezoterijski časopis Novi zodijak, čiji je urednik bio brat ministra Krkobabića. Zastupnik firme je ministrov brat Nebojša Krkobabić.


Ministrov brat Nebojša i bratanac Marko Krkobabić vlasnici su polovine crnogorske kompanije „Džet dajrekt“, dok ostatak vlasništva pripada Milutinu Damjanoviću, koji je direktor njihove srpske firme, i Bojanu Repiću, koji je u beogradskom „Džet dajrektu“ predstavnik za tehničku podršku. Istu firmu za Crnu Goru drži Nebojša Krkobabić, njegov sin Marko, Milutin Damjanović i Bojan Repić. U „Displej pointu“ sve drži Nebojša Krkobabić i firma je poslovala od oktobra 2007. do marta 2009, kada je pripojena firmi „Džet dajrektu“ i bavila se marketingom. Milanov sin Stefan Krkobabić pokušao je da se oproba u fitnesu, ali podaci pokazuju da je preduzetničku radnju „Viva fitnes“ osnovao u septembru 2014, ali je mesec dana kasnije rešio da je ugasi.


Ministar nije bio rad da objasni na koji način je porodica Krkobabić uspela da se obogati, nije odgovarao na naše pozive i poruku.


Glavni urednik Krika Stevan Dojčinović kaže da se ispostavilo da je Krkobabić među tri najbogatija ministra i da nije jasno kako su on i njegova porodica stekli bogatstvo.


Neočekivano otkriće


- I to je bilo neočekivano otkriće za nas. Danas političari malo imovine drže na svoje ime. Razlog je verovatno to što se samo ono što je vezano za njih lično može videti na sajtu Agencije za borbu korupcije. Dok prema imovinskoj karti na sajtu Agencije deluju kao najsiromašniji političari, na njihovu užu porodicu vode se nekretnine koje vrede milione. Tako se na Krkobabićevu majku vode ne samo nekretnine već i ključni poslovi - kaže Dojčinović.

Izvor: kurir

 

Podelite sa prijateljima
Kommentari