Nalazite se ovde: Naslovna > Magazin > Vijesti dana > Detalj

Vijesti dana

SUD USVAJA MOLBU MILORADA ULEMEKA! Legija u sredu ujutro na majčinom grobu

Vijesti dana | 10.10.2017 - 16:22 | 13942 puta pročitano

Milorad Ulemek Legija (49), komandant bivše JSO, osuđen na 40 godina robije zbog ubistva Zorana Đinđića i drugih zločina, najverovatnije će u sredu u cik zore pod jakim policijskim obezbeđenjem posetiti grob svoje nedavno preminule majke Natalije (82). Ona će sutra biti sahranjena na Bežanijskom groblju.

Prema nezvaničnim saznanjima Informera, Legiji će Viši sud delimično odobriti molbu da prisustvuje majčinoj sahrani.

- Ulemek je podneo zahtev da prisustvuje sahrani, ali kako je rizik preveliki, najverovatnije će mu biti dozvoljeno da nakratko poseti njen grob, i to dan nakon pogreba. Međutim, to još ostaje da se vidi jer policija mora da da svoju saglasnost u kojoj bi trebalo da navede da li može potpuno da obezbedi Bežanijsko groblje... - kaže naš izvor iz Višeg suda.

Natalija Ulemek biće sahranjena sutra na Novom bežanijskom groblju u 13.30 sati. Ona je preminula u noći između srede i četvrtka u svom stanu u Beogradu pošto je sedam dana pre toga bila priključena na aparate za održavanje u životu.

Legijina majka je u jednom intervjuu pre nekoliko godina kazala da njen sin nevin tavori u ćeliji.

- Moj sin je nepravedno osuđen, a vreme će pokazati ko stvarno stoji iza atentata na Zorana Đinđića. Milorad je žrtveno jagnje i neka se vesele njegovi neprijatelji, neka im to bude najveća radost u životu. Da je nekog ubio, ne bi se predavao. On ne bi mogao da živi s tim da njegovi ratni drugovi trunu u zatvoru, a on da bude slobodan... - kazala je tada Natalija.

Natalija je, osim Milorada, iza sebe ostavila još jednog sina, Sašu.

Legija je, podsetimo, osuđen na čak četiri maksimalne kazne, i to zbog ubistva premijera Zorana Đinđića 2003, zločina "zemunskog klana", četvorostrukog ubistva na Ibarskoj magistrali 1999. godine i ubistva Ivana Stambolića 2000. godine.

On je u zatvoru od 2004. godine, kada se posle više od godinu dana bekstva predao. U zatvoru je u posebnom režimu, nema pravo na neposredan kontakt sa suprugom i decom, već može da ih viđa jednom mesečno, i to kroz zaštitno staklo. Takođe, nema pravo ni na takozvanu "ljubavnu sobu" sa suprugom.

Izvor:informer

 

 

Podelite sa prijateljima
Kommentari