Nalazite se ovde: Naslovna > Magazin > > Detalj

Staklorezac ubio prijatelja zbog 20.000 evra

| 07.11.2017 - 08:37 | 2441 puta pročitano

Oko 13 sati danas ispred radnje su počeli da se okupljaju Ostojićevi rođaci i bliski prijatelji. U popodnevnim časovima policija je odnela telo, a na taj prizor sestra žrtve se onesvestila. Njegova supruga Vera koja je i prijavila nestanak policiji, uplakana i nema posmatrala je uviđaj. Naslonjenu o zid pekare, pridržavale su je rođake i radnice njenog muža. Na pitanje kako zna da je kod stakloresca Nikolino telo, kratko je odgovorila:

- Nema ko drugi... Ubio ga je zbog para!

Istu sumnju iskazao je i Ostojićev prijatelj iz detinjstva koga smo zatekli na mestu gde je telo pronađeno. Prema rečima Ostojićevih poznanika, Gavranović i on su bili nerazdvojni, najbolji prijatelji.

- Zajedno su sedeli u kafiću, čuvali jedan drugom parking. Ostojićeva pekara je prekoputa staklorezačke radnje, koja postoji decenijama. Nikola je bio uvek jako fin. Bavio se profesionalno košarkom. Igrao je i u inostranstvu. Poreklom je iz Prijepolja i sa suprugom ima sedmogodišnjeg sina - pričaju ljudi koji ih poznaju.

Za uhapšenog Filipa komšije kažu da je radnju nasledio od oca koji je iznenada umro.

- Filip je bio pristojno dete, uljudan je, znam mu majku i sestru. Već tri dana nigde ga nema, radnja mu je zatvorena, a “punto” stoji parkiran - kaže komšinica J. B.


"FEJSBUK"

OSTOJIĆ i osumnjičeni Gavranović bili su jako bliski prijatelji, putovali su zajedno, o čemu svedoče i brojne fotografije na društvenim mrežama. Obojica na svojim profilima imaju zajedničke slike, a na jednoj od njih vidi se kako proslavljaju Filipov rođendan pre mesec dana.

 

 

Filip Gavranović osumnjičen da je usmrtio Nikolu Ostojića u Beogradu. Nikola, koji je nestao u petak, danas nađen u Filipovoj radnji. Motiv zločina je najverovatnije koristoljublje.

VLASNIK pekare u Resavskoj ulici Nikola Ostojić (36), kome se izgubio trag u petak uveče, danas je pronađen mrtav u staklorezačkoj radnji prekoputa njegovog lokala. Policija je uhapsila Filipa Gavranovića (31) osumnjičenog da ga je ubio, i njemu je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Prema nezvaničnim informacijama, Ostojić i Gavranović su bili najbolji prijatelji, a motiv zločina je najverovatnije koristoljublje.

Žrtva i ubica su, kako nezvanično saznajemo, pre zločina sedeli zajedno u poslastičarnici pored staklorezačke radnje u Resavskoj ulici. Popili su nekoliko piva, razgovarali, kada je Filip pozvao Nikolu da dođe do njegovog lokala. Tada ga je ubio. Tek posle obdukcije znaće se da li ga je usmrtio tupim ili oštrim predmetom, a zasad je poznato da nije koristio vatreno oružje. Gavranović je posle zločina telo zatrpao ramovima i tepisima.

- Zločin je pripremao nekoliko dana, a motiv je najverovatnije novac koji je Nikola imao kod sebe - saznajemo od izvora bliskog istrazi. - Gavranović je upao u dugove, a znao je da njegov prijatelj želi da otkupi prostor koji je iznajmljivao za pekaru. Nikola je za kupovinu imao spremnih 20.000 evra.

Posle zločina, osumnjičeni je pobegao. Sumnju kod policije probudio je Gavranovićev automobil “punto” koji je danima bio parkiran ispred zatvorene staklorezačake radnje. Inspektori su čekali nalog kako bi mogli da uđu u objekat u kom su zatekli jeziv prizor iza pulta.

Izvor: novosti

Podelite sa prijateljima
Kommentari