Nalazite se ovde: Naslovna > Magazin > Sport > Detalj

Sport

SRPSKE ODBOJKASICE osvojile ZLATOOOO

Sport | 01.10.2017 - 16:57 | 797 puta pročitano

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je uspela da savlada Holandiju u finalu Evropskog prvenstva u Azerbejdžanu i Gruziji, izabranice Zorana Terzića su najbolje u Evropi.

Ekipe su se u prvom setu smenjivale u prednosti, a Srbija je prvu osetniju imala sredinom ovog dela igre, bilo je 14:17. Kada je Stefana Veljković sjajno izblokirala svoju protivnicu i kada je Brankica Mihajlović uspela da pogodi polje, Srbija je povela sa 19:15 i tako je bila veoma blizu osvajanja prvog seta.

Bez problema su izabranice Zorana Terzića privele ovaj set kraju, poveli smo sa 1:0.

Drugi set je bolje krenula naša reprezentacija, poveli smo sa 5:1, ali su se naše protivnice vrlo brzo vratile u igru.

Nakon serije Holanđanki od 5:0, gubili smo sa 19:16, ali je onda krenula naša reprezentacija da igra na najvišem nivou.

Tijana Bošković i Jovana Stevanović su bile sjajne, baš kao i Stefana Veljković, a najmlađa, Tijana Bošković je svojim 12. poenom u setu uspela da donese našoj reprezentaciji 2. set za 2:0!

Treći set je u potpunosti pripao Holanđankama, povele su od samog starta, prednost se uvećavala i naš tim je stigao samo na 17:21, ali više od toga nisu izabranice Zorana Terziča mogle, bilo je na kraju 18:25.

Tijana Bošković, koja nije bila na svom nivou u trećem setu, se razgoropadila u četvrtom, što je donelo i rezultat našoj selekciji.

Bilo je 8:5, zatim i 10:7, pa i 14:11 nakon bloka Stefane Veljković. Kada je Tijana Bošković 1 na 1 izblokirala Holanđanku, Srbija je bila nadomak pobede, trebalo je naše reprezentativke samo da ostanu mirne do kraja susreta i da iskoriste psihološku nestabilnost Holanđanki.

Tijana Malešević je donela Srbiji 16:11, a kada je Jovana Stevanović blokom donela Srbiji 21:14, zlato se smešilo Srbiji.

Izvor: sportske.net


 

Podelite sa prijateljima
Kommentari