Nalazite se ovde: Naslovna > Magazin > Sport > Detalj

Sport

SRBIJA SRUSILA TURSKU

Sport | 04.09.2017 - 20:02 | 759 puta pročitano

Veoma važan ispit su položili izabranici Aleksandra Đorđevića pobedom protiv Turske - 80:74

Muk u Istanbulu! Položili su košarkaši Srbije težak ispit i savladali Tursku sa 80:74.

Odlična timska igra izabranika Aleksandra Đorevića, nisu padali ni kada su Turci imali velike nalete i pogađali trojke, već su zajednički došli do veoma važnog trijumfa protiv domaćina grupe D.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Bogdan Bogdanović sa 17 poena i devet skokova, pratio ga je Stefan Jović sa 15 poena i devet asistencija. Na drugoj strani je Mahmutoglu dao 19 (9-5 za tri), dok je Osman dodao 15.

Srbija je sada došla na drugu poziciju u grupi D i sutra ih čeka duel sa Velikom Britanijom.

PRVA ČETVRTINA

Đorđević meč počinje u petorci: Jović, Bogdanović, Lučić, Birčević, Kuzmić. Na drugoj strani se Saridža odlučio za Sipahija, Osmana, Gulera, Heršek, Sanli. Na tribinama je i legendarni srpski stručnjak Željko Obradović koji je došao da pruži podršku našoj selekciji.

Promašaji na obe strane terena u prvih 80 sekundi meča. Sipahi je to prekinuo trojkom, odmah je istom merom uzvratio Jović. Kuzmić promašuje, Jović hvata loptu i vraća je u koš. Odlična odbrana našeg pleja i ukradena lopta, spuštena lopta za Kuzmića i faul Sanlija. Birčević pokušava iz teške pozicije, dobija "rampu" od Heršeka. Birčević potom faulira Osmana koji pogađa samo prvo bacanje (5:4).

Odlična igra srpskog tima u defanzivi, kontra, Jović dodaje do Birčevića koji pogađa uz faul i realizuje bacanje. Erden menja Sanlija, Štimac ulazi umesto Kuzmića. Vladimir faulira Erdena koji pogađa oba penala. Korkmaz menja Heršeka, Lučić posle brzog dodavanja Jovića polaže loptu u koš (10:6).

Jović nastavlja da upošljava saigrače, pas ka Štimcu koji uz faul Gulera poentira. Turski igrač je udario u kontrukciju koša, Štimac se okliznuo, Đorđević uhvatio za glavu. Srećom sve je dobro završeno, posle čega je Vladimir pogodio i dodatno bacanje. Dobra igra srpskih igrača u odbrani, pokušaj brze kontre, ali su Lučić i Jović oklevali na šutu, Štimac pokušao i promašio, Erden zakucava (13:8).

Mačvan pogađa preko Osmana, Micić, Lazić i Milosavljević menjaju Jovića, Bogdanovića i Lučića, Dragana potom faulira Sipahi na šutu za tri. Pogađa drugo i treće. Marjanović ulazi umesto Štimca. Odlično kretanje Bobija u odbrani, ukradena lopta, Mačvan sam pretrčava teren i lagano polaže za tajm-aut Turske (19:10).

Ukradena lopta Micića, Lazić ostavlja za Milosavljevića koji lako postiže poene. Osman daje trojku, Milosavljević promašuje, a Mačvan pravi faul. Za tri sekunde turski tim nije uspeo da se snađe pa posle prvih 10 minuta Srbija vodi sa 21:13.

DRUGA ČETVRTINA

Promašaj Mahmutoglua, brz napad Srbije i poeni Micića. Korkmaz ne pogađa za tri, Marjanović poentira preko Erdena za novu dvocifrenu prednost srpskog tima (25:13).

Erden faulira Marjanovića koji pogađa oba penala, Mahmutoglu daje trojku, Mačvan potom greši, Balbaj krade loptu, a Mahmutoglu daje novu trojku i Đorđević traži minut odmora (27:19).

Krade Mahmutoglu lotpu Marjanoviću, Korkamz poentira i izaziva erupciju na tribinama. Jović ne pogađa za tri, a Mahmutoglu posle prodora opet pogađa. Kuzmić menja Marjanovića (27:23). Serija Turske od 10:0.

Lopta posle Jovićevog štua izlazi iz koša, Korkmaz pogađa oba penala posle faula Jovića. Bogdanović šalje prejak pas ka Joviću, ali Balbaj to srećom ne kažnjava. Lučić maši, Kuzmić hvata, Bogdanović ne pogađa za tri, al je Kuzmić vraća u koš i tako prekida seriju rivala. Birčević polaže loptu u koš posle promašaja i tera Saridžu da traži tajm-aut (31:25).

Vejseloglu uspeva da pronađe put do koša, Bogdanović pogađa trojku i dobija salvu zvižduka u dvorani. Osman ne pogađa, Erden hvata, Birčević ga faulira. Promašuje oba penala, ali Jović greši, novi napad za Tursku. Erden povlači Birčevića i zarađuje drugu ličnu. Odmahnuo je rukom, ali mu arbitri nisu dali tehničku. Dva i po minuta pre poluvremena Srbija vodi (34:27).

Nova izgubljena lopta Srbije, peta u ovoj deonici. Srećom, Balbaj ne pogađa za tri. Kuzmić na drugoj strani pogađa uz zvuk sirene, ali jedan od arbitara pokazuje da je isteklo vreme za napad. Đorđević traži da se pogleda snimak, sudija odbija to da učini... Bogdanović faulira Gulera koji pogađa oba penala, Đorđević potom traži tajm-aut (34:29).

Marjanović se vratio na parket, Sanli ga je odmah faulirao i zaradio drugu ličnu. Dodavanje ka Marjanoviću na koga su skočila dvojica protivnika, na kraju je treća lična dosuđena Sanliju. Dok se čekaju penali, jedan od sudija je otišao sada da pogkeda snimak i utvrdi koliko je vremena ostalo za poslednji napad Turske. Bobi pogađa oba penala. Ulaze Lazić i Kuzmić umesto Bobija i Mačvana. Saridža je poslao nisku petorku, Guler poentira. Srbija na poluvremenu ima pet poena prednosti - 36:31.

Kada su učinci u pitanju, Birčević je dao sedam, Marjanović šest. Kod Turaka je Mahmutoglu dao osam, Korkmaz šest.

TREĆA ČETVRTINA

Na startu drugog poluvremena je Bogdanović preuzeo odgovornosti dao četiri poena u nizu. Korkmaz i Jović su pogodili, dobra odbrana i koš Mačvana. Promašaji na obe strane, par zicera naši igrači nisu uspeli da ubace u koš. Prekinuo je to Jović za novu dvocifrenu prednost (46:36).

Saridža šalje nižu petorku na parket, Đorđević uvodi Štimca umesto Kuzmića. Mačvan poentira, Osman zatim daje trojku preko Mačvana, Guler lako prolazi i pogađa i Đorđević traži tajm-aut (48:43).

Štimac promašuje oba penala, hvata loptu i uz mnogo sreće iz dva pokušaja uspeva da je ubaci u koš. Đorđević vraća Marjanovića koji pravi faul nad Erdenom. Pogađa turski centar oba penala. Milosavljević odlično protrčava, Bogdanović ga pronalazi za lake poene. Jović ne pogađa, Mačvan faulira Erdena koji promašuje oba, ali Micić ne uspeva da uhvati loptu, pa napad ima Turska (52:45).

Sipahi promašuje ceo koš, a Marjanović pravi faul u napadu, Erden pada na parket kao "pokošen". Kuzmić ulazi umesto Bobija, Vejseloglu ulazi umesto Erdena. Promašaj Turske, Micić promašuje, Kuzmić hvata i dobija faul Vejseloglua. Srpski centar pogađa samo drugo bacanje i domah ga menja Lazić. Sipahi ne uspeva da uputi šut ka košu, pred poslednjih 10 minuta Srbija vodi - 53:45.

ČETVRTA ČETVRTINA

Sipahi počinje poslednju deonicu trojkom, Mačvan komplikuje, gubi loptu i zarađuje četvrtu ličnu. Mahmutoglu ne pogađa, a Milosavljević na drugoj strani zakucava preko Erdena (55:48).

Osman promašuje za tri, Milosavljević i Jović sjajno kombinuju za lake poene. Majranović ne uspeva da vrati loptu, a Mahmutoglu pogađa trojku i ponovo budi sve u dvorani. Jović ne pogađa za tri i sprečava kontru faulom (57:53). 

Veliki nalet Turske, Birčević pravi faul, Mahmutoglu pogađa trojku, Jović baca loptu u ruke Korkmazu, a Osmah to surovo kažnjava novom trojkom za vođstvo Turske - 57:59.

Lučić ne pogađa za tri, Milosavljević ne uspeva da zakuca, ali Kuzmić hvata loptu i pogađa uz faul, realizuje i bacanje i vraća prednost. Osman posle prodora ne pogađa, igrači i publika traži da se poeni priznaju jer je Lučić dirao mrežicu, ali arbitri to odbijaju. Osmah pogađa oba penala i nastavlja klackalicu. Bogdanović daje trojku uz faul Vejseloglua. Poeni se priznaju i lopta sa strane za Srbiju. Bogdan ponovo pogađa trojku, muk na tribinama - 66:61.

Mahmutoglu pogađa posle prodora, odličan pas Jovića za Bogdanovića koji poentira. Erden pogađa uz faul Milosavljevića, ali promašuje dodatni penal na četiri minuta pre kraja (68:65).

Koksal faulira Bogdanovića, jedan arbitar pokazuje da je na šutu za tri, drugi da je bilo za dva, na kraju Bogdan pogađa oba penala. Bogdanović je skočio na fintu Korkmaza, ovaj to iskoristio i iznudio tri penala. Ruka mu je zadrhtala na trećem penalu. Jović to kažnjava trojkom i primorava Saridžu da traži minut odmora (73:67).

Odmah je Mahmutoglu uzvratio trojkom, ali je to anulirao Lučić. Milosavljević faulira Osmana na šutu. Promašuje drugo, Lučić hvata. Jović nije pratio vreme za napad, na 1:43 do kraja Srbija vodi sa 76:71.

Kuzmić faulira Erdena koji promašuje drugo i faulira Lučića. Vladimiru ruka nije zadrhtala - 78:72 na 84 sekunde pre kraja. Osman ne pogađa za tri, Lučić hvata loptu. Bogdanović smiruje napad, Jović ne pogađa, Kuzmić hvata i dobija faul od Erdena na 42 sekunde pre kraja. Pogađa prvo ne i drugo. Bogdanović ne pogađa polaganje, Osman ga faulira, ali Lučić hvata loptu - 79:72.

Jović je polovičan, Erden pogađa, Bogdanović ne juri ka košu. Muk u Istanbulu, pobeda Srbije - 80:74.

Izvor: novosti

Podelite sa prijateljima
Kommentari