Nalazite se ovde: Naslovna > Magazin > Vijesti dana > Detalj

Vijesti dana

SPOROVI PROTIV GRADA LESKOVCA U CORSOKAKU, DOK SU U OSTALIM GRADOVIMA SRBIJE RESENI

Vijesti dana | 08.08.2017 - 15:18 | 4338 puta pročitano

U poslednje 2 godine pred osnovnim sudom u Leskovcu vodi se oko tristotina postupaka Grada Leskovca i Predskolske ustanove " Vukica Mitrovic" , zbog nezakonitog naplacivanja boravka dece u vrticima.

Iako se dugo cekalo da se krene sa zakazivanjem predmeta, zbog stava sudija da ne postoji "stav"

koji oni cekaju kao Godoa, a kada je stav Vrhovnog Kasacionog suda stigao, tek tada nastaje galamatijas.

1. Konacno se presudjuje samo jedan predmet , Visi sud u Leskovcu potrvrdjuje prvostepenu presudu i predmet se arhivira nakon sprovedenog izvrsenja. Svi koji su iole ucili pravo , znaju da za sve iste ili srodne slucajeve tad predmet postaje " res ludicata" (presudjena stvar), sto prevedeno na razumljiv srpski jezik, svi predmeti sa istim cunjenicnim stanjem se uskladjuju i presudjuju prema okoncanom predmetu.

Medjutim pojedine sudije Viseg I osnovnog suda  u leskovcu nisu tog misljenja, vec smatraju da je ovaj prvi osudjeni slucajan, da stav Vrhovmog Kasacionog suda, kao najviseg nivoa u hijerarhiji sudskog uredjenja , nebitan i za nujih apsolutno neobavezujuci, jer oni po svemu sudeci znaju bolje. Te iste sudije postuju stav tog istog suda u predmetima gradjana protiv Nacionalne sluzbe zaposljavanja i isticu kako su duzni da taj stav postuju.

Jedno samo prosto pitanje: Da li smo mi u Leskovcu dosli do selektivnog primenjivanja stavova Vrhovnog Kasacionig suda, te u koliko za pojedine strucnjake Osnovnog suda i Viseg suda stav nije bitan , zbog cega se ovi predmeti 2 godine nisu zakazivali , jer je tada bilo objasnjenje da se ceka stav.

Stize se do apsurda hrabre sudije Osnovnog suda u Leskovcu donose oko trista presuda kojima se usvajaju tuzbeni zahtevi roditelja i kojim presudama utvrdjuje da su godinama placali vece cene usluga vrtica, mimo svuh zakonskih i podzakonskih presuda.

Saziva se kolegijum , na kome se kolegama obraca sudija Aleksandra  Stevanovic i saopstava im da ce svima koji su donosili presude protiv grada i vrtica biti ukinute , jer su joj zaboga to saopstili iz Viseg suda.

Upozorava se gradjanstvo i javnost da je prema propisima koji regulisu rad sudova, javno komentarisanje odluke razlog za razresenje sudije i smatra se teskom disciplinskom povredom.

Samo ovde je povreda i teza: sudija koja to saopstava kolegama ili "onima" iz Viseg suda koji na taj nacin javno komentarisu svoje odluke?

To vece , ciji je predsednik smatrao vestacenje dobrim u ranijem predmetu , sada menja misljenje i sve vraca na ponovno odlucivanje.

Na taj nacin ,dolazimo do ulaska u corsokak i stavljanje pod tepih opste kradje ustanovljene, i predsednik Osnovnog suda, opet ne zaboravlja da ovu odluku podeli svim sudijama, cak i pre nego sto su punomocnici stranaka dobili istu.

 Za to vreme , u celoj Srbiji, isti ovi predmeti se uspesno dovode kraju u mnogim gradovima kao sto su Smederevo, Nis, Krusevac itd. roditelji u tim gradovima uveliko naplacuju stetukoju su im  lokalne administracije nanele, samo veliki pravni umovi Viseg suda u Leskovcu smatraju da osteceni roditelji ne trebaju dobiti svoj novac nazad i sve se zataskalo.

Roditelji u Leskovcu strahuju od apretnji advokata koji zastupaju vrtice u leskovcu, koji javno racunaju svoju zaradu i hvale se kako ce se na njihov racun obogatiti.

Ima li pravde za jug Srbije i ko ce za sve to odgovarati, jer je sve to u debelom corsokaku..

Tužite i grad i predškolsku ustanovu, i to po dva osnova - za neosnovano bogaćenje i za naknadu štete, kaže advokat Milan Kostić

Tužite i grad i predškolsku ustanovu, i to po dva osnova - za neosnovano bogaćenje i za naknadu štete, kaže advokat Milan Kostić

 Izvor: pink(vip)Podelite sa prijateljima
Kommentari