Nalazite se ovde: Naslovna > Magazin > Vijesti dana > Detalj

Vijesti dana

SASLUŠAN BIVŠI MINISTAR Dinkić pevao zbog 100 miliona evra

Vijesti dana | 11.01.2017 - 10:48 | 181 puta pročitano

Mlađan Dinkic, bivši ministar i nekadašnji lider Ujedinjenih regiona Srbije, sašlušavan je više od tri sata u svojstvu građanina u SBPOK-u, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal

Bivši ministar saslušan je zbog sumnje da je u više navrata zloupotrebio službeni položaj i oštetio budžet za preko 100 miliona evra!

Dinkić je odmah nakon saslušanja u policiji rekao novinarima da je bilo reči o različitim slučajevima, među kojima je i „Mobtel“.

- Jedna stvar je čak bila u vezi sa „Mobtelom“, gde je država napravila najkorisniji posao ikada, s obzirom na to da je zaradila više od 1,2 milijarde evra. Nikad takav priliv od privatizacije nije ostvaren - rekao je Dinkić.

Na pitanje da li smatra da saslušanje o „Mobtelu“ ima veze sa tim što je Bogoljub Karić, nekadašnji vlasnik te kompanije, na slobodi, Dinkić je odgovorio da misli da to nema nikakve veze.

- Ne bi trebalo da ima, ne povezujem te stvari. Mislim da nema nikakve veze - rekao je Dinkić i dodao da će odgovarati državnim organima na sva pitanja koja ih interesuju, jer poštuje državu, i naveo da je ponosan na sve što je radio do sada.

- U svakom slucaju, mene raduje kad god me pozovu, kad se interesuju, ja sam tu da pomognem u rasvetljavanju i sve vreme sam u Srbiji, i u narednih 100 godina, ako me budu zvali, ja sam spreman da odgovaram - kazao je on.

Na pitanje da prokomentariše pisanje medija da je pozvan da da izjavu povodom topionice u Boru i da je neko podneo krivičnu prijavu protiv njega, Dinkić je odgovorio da je govorio o različitim temama od 2001. do 2013. godine, a da su prijave uglavnom anonimne.

- Važno je šta je istina, a istina je na mojoj strani. Nemam čega da se stidim, ja se ponosim onim što sam radio za Srbiju i spreman sam da objasnim svima šta god ih interesuje - rekao je Dinkic i dodao da nije isključeno da njegovo saslušanje ima političku pozadinu, ali da neće da ulazi u to, kao i da je uvek pristupao profesionalno svemu što je radio.

- Da li ima politike iza toga, imajući u vidu da su me pitali za nešto što je staro 16 godina, vi prosudite sami. Ako nešto 16 godina ne može da se ispita, valjda će u narednih 16 - zaključio je Dinkić.

Kako „Alo!” saznaje, jedan od predmeta u slučaju sa Dinkićem su i eventualne zloupotrebe prilikom izgradnje Topionice bakra i izgradnje Fabrike sumporne kiseline u Rudarsko-topioničarskom basenu „Bor“, gde je šteta, samo u ovom slučaju, oko 50 miliona evra.

U krivičnoj prijavi na osnovu koje je Tužilaštvo za organizovani kriminal dostavilo policiji zahtev da izvrši provere navodi se da je više osoba, među kojima i Dinkić, zaključilo ugovore štetne po RTB „Bor“, a time i po budžet Srbije.

Izvor: alo

 

 

Podelite sa prijateljima
Kommentari