Nalazite se ovde: Naslovna > Magazin > Insajder > Detalj

Insajder

Prozivaju je da je ZBOG STIDA PROMENILA IME Razija Bukva: Ovo je ISTINA O ROĐENJU Anabele Atijas

Insajder | 09.12.2017 - 23:13 | 18085 puta pročitano

Nije usamljen slučaj da zarad upečatljivosti i bolje prepoznatljivosti poznate ličnosti na početku svojih karijera promene ime. Tako je, na primjer, Ketrin Hadson postala Keti Peri, Stefani Džoen Anđelina Germanota se svijetu predstavila kao Lejdi Gaga, a Elizabet Grant kao Lana Del Rej. Ni domaća javna scena nije izuzetak, pa smo tako Fahretu Jahić upoznali kao Lepu Brenu, Gordanu-Nadeždu Polić kao Anu Bekutu, Aleksandra Vuksanovića kao Acu Lukasa, Draganu Šarić kao Bebi Dol i tako dalje.
 

Dok se na neke od ovih promena imena gleda sa zanimanjem i dozom intrigantnosti, nemali je broj onih koji su se praktično našli na stubu srama, pa je tako, na primjer, Dara Bubamara postala predmet podsmeha zbog imena Radojka Adžić, ali je sve to utihnulo kada je i sama pevačica sve okrenula na šalu.

Isto tako, sa druge strane, kada god neko poželi da omalovaži Anabelu Atijas nazove je Razija Bukva, što je obično ispraćeno malicioznim i pogrdnim tonom.
 

- Da sam htjela da promenim ime, promijenila bih i prezime - istakla je jednom prilikom Anabela, podvlačeći da se ne stidi svog prezimena Bukva.

Gostujući u jednoj emisiji, pjevačica je donijela na uvid svjedočanstvo i knjižicu iz osnovne škole, kako bi konačno stala u kraj svim pričama, a zatim objasnila kako je došlo do toga da dobije tako neobično ime.

- Ime Anabela sam dobila po rođenju. Nisam sigurna da li je to bio lik iz knjige ili se spisateljica tako zvala. Znam samo da je bila neka italijanska knjiga. Potičem iz mješovitog braka. Tada to nije bilo važno, svi su bili ponosni Jugosloveni i samo je ljubav bila bitna. Ali valjda su oni nešto predosjećali, pa nisu željeli da ikada imam problem zbog imena, pa su odabrali internacionalno. Sva djeca u tom periodu su dobijala ta internacionalna imena i niko nije želio na svoju stranu da naginje - ispričala je Anabela u emisiji "Iz profila", prisjetivši se društvenih prilika u Goraždu 70-ih godina prošlog vijeka.

Podsjetimo, djevojačko prezime Bukva je promenila početkom 90-ih kada se udala za Gagija Đoganija, dok je sadašnje dodala svom imenu kada se obavezala na vječnu ljubav Andreju Atijasu na samom kraju 2012. godine.

Nije poznato od koga tačno potiče glasina o imenu Razija koju su mnogi uzeli zdravo za gotovo.

Izvor: novi.ba

Podelite sa prijateljima
Kommentari