Nalazite se ovde: Naslovna > Magazin > > Detalj

PORODIČNI NARKO BIZNIS Vođe krimi grupe iz Novog Sada otac i sin, a u posao su uključili i ZETA TENISKOG TRENERA

| 10.11.2017 - 20:11 | 1668 puta pročitano

Akciju u kojoj je raskrinkana kriminalna grupa porodice Cvijović koja je zapadnu Evropu snabdevala kokainom vodilo je srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal, a otac i sin Radoslav i Branislav Cvijović su osumnjičeni kao organizatori grupe. Akcija hapšenja krenula je kada je kokain predavan u Češkoj juče u 13 časova i tada je uhapšen Branislav Cvijović, Josip Capik, i Branislav Bikić. U Srbiji su uhapšeni Radoslav Cvijović Cvika i njegov zet Slavko Pavlov, poznati teniski trener koji živi i radi u nemačkom gradu Ulmu.

Prilikom hapšenja mlađeg Cvijovića i njegovoh saradniak pronađeno je četiri kilograma kokaina, koji na češkom tržištu, prema procenama tamošnjih istražitelja, vrede 160.000 evra. Kasnije u toku dana i češkoj su po dojavi srpskog tužilaštva pronađena još četiri kilograma kokaina koja su trebala da budu transportovano ka Mađarskoj. Tako je ukupna vrednost zaplenjene droge oko 320.000 evra.


Posle višemesečne akcije koju je srpsko tužilaštvo vodilo uz pomoć Bezbednosno-informativne agencije (BIA) i kolega iz Češke, u koju su se uključili inspektori SBPOK-a, otkriveno je da je ova organizovana kriminalna grupa kokain unosila preko luka u Holadiji i zatim ga distribuirala u Nemačku i Italiju do pre dva meseca.


Tada je ova grupa odlučila da kokain preusmeri iz Italije na Češku i Mađarsku. Jedan od razloga bila je i cena kokaina, jer je u Italiji ova droga jeftinija. Kilogram na italijanskom tržištu košta oko 27.000 evra, dok je u Češkoj 40.000 evra.


U toku jučerašnjeg popodneva i noći akcija je nastavljena u Srbiji pretresom objekata koje je porodica Cvijović koristila, pre svega u Novom Sadu.


Ime Radoslava Cvijović se poslednjih desetak godina spominje u operativnim podacima policije kao jednog od najvećih dilera droge na Balkanu. Više puta je hapšen u mnogim policijskim akcijama, ali nije bilo dokaza da se procesuira za drogu.


Cvijović je tako uhapšen u policijskoj akciji “Morava” 2009, ali je osumnjičen zbog nezakonitog posedovanja pištolja. Tadašnji direktor policije Milorad Veljović saopštio je “da je u Novom Sadu uhapšen jak ogranak crnogorske dilerske mafije”, a posebno je istakao ime Radoslava Cvijovića. Osim sa vrhom crnogorske mafije, Radoslav Cvijović Cviko u medijima je povezivan i sa grupom „Amerika”.


Policija oduzela skupocene automobile i evre


Policija je osim kokaina, od petorice osumnjičenih privremeno oduzela oko 110.000 evra i više skupocenih automobila “porše panamera” u vlasništvu teniskog renera Pavlova, “audi A8”, “mercedes” i druga vozila manje vrednosti. Osumnjičeni koji su uhapšeni na teritoriji Srbije će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu. Izvor: blic

Podelite sa prijateljima
Kommentari