Nalazite se ovde: Naslovna > Magazin > Vijesti dana > Detalj

Vijesti dana

OTKRIVENO KO JE KRAO U GRČKOJ: Uhapšeni Albanci, Bugari, Nemci i Srbin koji je letovao u Pefkohoriju, a krao po plažama Halkidikija

Vijesti dana | 17.08.2017 - 13:56 | 1734 puta pročitano

Ovo leto u Grčkoj obeležilo je drastično više krađa na parkinzima plaža i po apartmanima nego ranijih godina, a grčka policija nedavno je uhapsila nekoliko razbojnika, a evo iz kojih zemalja su došli da pelješe turiste.

 

Kako prenosi portal "Grčka info", "ciljanom akcijom policije Nea Moudania, pre tri dana je uhapšen srpski turista (46 godina) za krađe stvari i novca iz parkiranih automobila na plažama Halkidikija.

 

Ovaj Srbin je letovao u Pefkohoriju, između 11. i 14. avgusta počinio je 5 krađa iz parkiranih vozila turista i tom prilikom ukrao novac, laptopove, razne alate, odeću i druge predmete".

Deo ukradenih stvari je pronađen i biće vraćen vlasnicima, prenosi portal.

Dalja istraga će pokazati da li je ova osoba učinila i druga kriminalna dela. Srbin je predat javnom tužiocu i biće optužen za tešku krađu.

 

Druga uhapšena grupa je tokom jula i avgusta šrafcigerom razbijala prozore, obijali vozila turista na plažama Halkidikija i uzimali novac, kompjutere, nakit, odeću i ostalu robu u vrednosti od više od 5.000 evra, preneo je portal "Grčka info".

Takođe, službenici policije iz odeljenja za bezbednost 24. jula na Lefkadi uhapsili dve osobe (21 i 22 godine) iz Makedonije.

 

Oni su iz kuća i apartmana za iznajmljivanje na Lefkadi u regiji Tsoukoulades ukrali 1.000 evra i dva ručna sata.

 

Osim iznad navedenih, tokom ove letnje sezone hapšeni su i Albanci, Bugari, Rumuni pa čak i nemački državljani.

Izvor: kurir

 

 

 

Podelite sa prijateljima
Kommentari