Nalazite se ovde: Naslovna > Magazin > Vijesti dana > Detalj

Vijesti dana

NIJE OVO NI NORMALNO NI ZDRAVO! Decembar sa +19 °C, PET PROLEĆNIH DANA PRED NAMA

Vijesti dana | 11.12.2017 - 08:39 | 1126 puta pročitano

Meteorolog "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić kaže da će ovu prolećnu idilu usred zime nakratko prekinuti kiša u sredu, ali ona sa sobom neće doneti drastičniji pad temperature, koja će narednih dana biti daleko viša od prosečnih za decembar.

- Sneg koji je tokom vikenda napadao u celoj Srbiji definitivno će se brzo otopiti, jer je pred nama nekoliko izuzetno toplih dana u kojima ćemo imati prave prolećne temperature. Čak će u većini nižih predela i jutarnje temperature biti u plusu, što je retkost za ovaj period. Kulminacija toplog decembra očekuje se sutra kada će temperatura rasti i do 19 stepeni, što je za oko 10 stepeni više od prosečne. U sredu će biti kišovito u celoj zemlji, ali već u četvrtak će se razvedriti - kaže Đurić.

On kaže da će do osetnijeg zahlađenja doći za sledeći vikend, kada se očekuje i sneg u nižim predelima. Međutim, kako navodi, već od početka naredne nedelje do kraja godine očekuje nas pretežno suvo vreme, koje će kratkotrajno biti prekidano prolaznim naoblačenjima. Ledeni talas do kraja godine se ne očekuje.

Izvor: informer

 

Podelite sa prijateljima
Kommentari