Nalazite se ovde: Naslovna > Magazin > Vijesti dana > Detalj

Vijesti dana

NEVREME POGODILO SRBIJU: U Prokuplju URAGANSKI VETAR lomio drveće, Novi Pazar zasuo grad VELIČINE ORAHA

Vijesti dana | 11.09.2017 - 19:52 | 8284 puta pročitano

Olujno nevreme pogodilo je večeras Beograd i više gradova u Srbiji, a u Novom Pazaru padao je grad veličine oraha.

Oko 19 časova nevreme je zahvatilo pojedine delove Beograda, pa i centar prestonice, a temperatura je za samo jedan sat pala za čak deset stepeni - sa 29 na samo 19 stepeni Celzijusa.

U Kragujevcu je naprasno počela oluja, a vetar je toliko snažno duvao da su se ljudi odmah sklonili sa ulica, prenosi "Blic".

Vetar koji je protutnjao Nišom oko 19.30 časova, iznenadio je i ugostitelje u centru grada, pa su tako suncobrani iz kafića završili na stazama za pešake.

U Prokuplju je trenutno potpuni kolaps. Vetar ogromne jačine lomi drveće, a saobraćaj je gotovo nemoguć, prenosi "Telegraf".

Kolika je šteta napravljena, znaće se tek kada oluja prestane, a nadležni savetuju da se bez preke potrebe ne izlazi napolje.

Nevreme je počelo i nadomak Beograda, u naselju Ugrinovci, gde je prema rečima čitalaca ovog lista, na ulicama ima vode do kolena.

U Novom Pazaru situacija nije ništa bolja. Veliki pljusak pogodio je i ovaj grad, a meštani su trčali po ulicama kako bi našli neki zaklon od grada koji je počeo da pada oko 20 časova.

Izvor :informer

Podelite sa prijateljima
Kommentari