Nalazite se ovde: Naslovna > Magazin > Zanimljivosti > Detalj

Zanimljivosti

MAKEDONSKI NOVINAR SOKIRAO TVRDNJAMA: TOSE PROESKI NIJE POGINUO U UDESU SVE JE SAMO LOSA FILMSKA PRODUKCIJA!

Zanimljivosti | 16.11.2014 - 12:26 | 81988 puta pročitano

– Da saobraćajne nesreće ni tela za obdukciju nije bilo, to tvrdim zadnje tri godine. Još u leto 2006. nova makedonska vlast, predvođena premijerom Nikolom Gruevskim, otkrila je da je Toše Proeski, sa menadžerkom Ljiljanom Petrović utajio porez – navodi Božinovski, te nastavlja:

 

– Od decembra 2006. cio Tošetov menadžersko-producentski tim bio je pod istragom za pranje novca iz Kuvajta. Prema svim mojim saznanjima, bili bi uhapšeni da su se vratili s puta po Hrvatskoj. Cijela ‘nesreća’ kod Gradiške bila je samo loša filmska produkcija – izjavio je za Index.

 

Novčane transakcije oko pjevača navodno je pratila i makedonska Direkcija za sprečavanje pranja novca, te je svoja saznanja prenijela Specijalnom tužiteljstvu Makedonije.

 

– Tužitelj Jovan Ilijevski od decembra 2006. do danas nije o tome pokrenuo istragu, osim što je na početku na informativni razgovor pozvao Tošeta Proeskog, menadžerku Ljiljanu Petrović i producenta Lastu Nikolovskog. Tadašnja vlast nije učinila ništa da pjevača skloni iz takvog okruženja, ostavili su ga na milost i nemilost mafiji – upozorava Božinovski.

 

Makedonski novinar već je dva puta pretučen zbog istraživanja o ljudima i sumnjivim poslovima oko pokojnog pjevača, a u domovini ga mnogi smatraju nevjerodostojnim izvorom, koji samo traži medijsku pažnju. U knjizi će, najavljuje, raskrinkati i ulogu desničarske, vladajuće makedonske stranke, koja je navodno krenula Proeskom da se sveti, jer je prije pet godina odbio da pjeva u izbornoj kampanji.

 

– Odmazda je krenula kad je VMRO pobijedio na izborima i kad je Gordana Jankulovska iz te stranke postala ministar unutrašnjih poslova – otkriva novinar dio iz skorašnje knjige o ulozi političkog i mafijaškom miljea u smrti 27-godišnjeg pjevača.

Izvor: Ekskluziva


Podelite sa prijateljima
Kommentari