Nalazite se ovde: Naslovna > Magazin > > Detalj

MAJKA UTOPLJENIH DEČAKA: Ko ih je pustio na pedalinu, gde je bio, a poveo ih je?

| 13.09.2016 - 15:54 | 47153 puta pročitano

U Srebrnom jezeru, kod Velikog Gradišta, pripadnici žandarmerije pronašli su tela dvojice dečaka koji su se juče utopili u jezeru.

Dvojica dečaka bili su neplivači. Dok su se vozili u dubini, Stefan je pokušao sa jedne pedaline da pređe na drugu, kada se okliznuo i upao u vodu. Počeo je da se davi. Mlađi brat Nikola, pokušao je da pomogne starijem. Ubrzo, obojica su se utopila.

Roditelji nastradale dece nisu ni znali da su ona posle fudbalske utakmice u Velikom Gradištu, sa školskim klubom, otišla na Srebrno jezero.

"Kako je pustio maloletnu decu na pedalinu da se voze sami, gde je bio, a poveo ih je?“, pita se majka dečaka koji su se utopili.

Direktor škole iz Rače, koji je vodio decu na utakmicu, a potom na Srebrno jezero, posle nesreće, priveden je u policijsku stanicu u Velikom Gradištu, gde je saslušan.

"Pa čim se desi nešto i da sam kriv i da nisam kriv ja moram da snosim odgovornost. Da nije bilo kluba možda se to ne bi desilo“, kaže direktor Zoran Jovanović.

Policija je saslušala i vlasnike iznajmljenih pedalina. Mesto gde su se dečaci utopili duboko je oko četiri metra, a njih desetorica na dve pedaline nisu imali nikakvu zaštitnu opremu ili nekog starijeg u blizini.

U spasilačkoj službi Ade Ciganlije kažu da kod korišćenja pedalina postoje pravila, kojih bi se s razlogom trebalo pridržavati.

"Na pedalinama nikako ne treba da borave maloletna deca, bez obzira da li su plivači ili ne plivači moraju imati zaštitne prsluke, a ovde na Adi svaka pedaliina može da primi četiri osobe, s obzirom da je tako utvrđeno međunarodnim standardima“, kaže spasilac sa Ade.

Posle skoro dvadesetočasovne potrage ronilaca žandarmerije tela oba dečaka izvučena su iz Srebrnog jezera.

Izvor: Kurir

 

Podelite sa prijateljima
Kommentari