Nalazite se ovde: Naslovna > Magazin > Zanimljivosti > Detalj

Zanimljivosti

Jelena Dokić: Nije lako kada gubite

Zanimljivosti | 06.05.2012 - 08:00 | 922 puta pročitano

Mada se naizgled čini da nekadašnjoj teniskoj junakinji Jeleni Dokić sreća nije najverniji saveznik, ona je rešena da uprkos trnovitim putevima kojima svakodnevno korača, preboli poraze i nastavi dalje

Pre nego što su idoli mladim naraštajima u Srbiji postale Jelena Janković i Ana Ivanović, veru u žene koje se takmiče u belom sportu posle Monike Seleš svojim uspesima skrenula je Jelena Dokić (29). Junakinja srpske bajke o devojčici stasaloj u Australiji i uspešnoj teniserki koja se vraća u rodnu zemlju kako bi branila boje svoje otadžbine, ubrzo je prekinuta porodičnim sukobom. Nekada četvrta teniserka sveta posvađala se sa svojim ocem Damirom Dokićem (53), prekinula sve porodične kontakte i vratila se na kontinent gde je rođena. Preko noći, ovu simpatičnu plavušu zamenile su mlade nade, a ona je, kao što to obično biva, otišla u zaborav. S vremena na vreme mogli su se čuti epilozi njene porodične drame, ali ne i vesti o sportskim uspesima. Iako je otvoreno govorila o tome da je tokom svojih najslavnijih sportskih dana trpela psihičko zlostavljanje od strane svog oca Damira, zbog čega se i 2003. godine vratila u Australiju, krajem prošle godine Jelena je zahvaljujući svom rođenom bratu Savi zakopala ratne sekire sa svojim ocem, spremna da uz podršku porodice započne novu etapu u životu. Uz Jelenu je tokom svih turbulentnih godina bio i njen  izabranik, nekadašnji atletski reprezentativac Tin Bikić, s kojim je u vezi već osam godina. Tina smatra svojom najvećom podrškom u životu, mada je zbog njega doživela čak i porodični raskol.

- Užasan je osećaj kada izgubiš porodicu i sve je to ostavilo velike posledice na moje zdravlje jer sam doživela nervni slom i godinama bila u depresiji. Bilo je trenutaka kada sam mislila da nikada više neću uzeti reket u ruke, a Tin je u najtežim momentima bio uz mene. Trebalo mi je mnogo vremena da se ponovo vratim i budem dovoljno jaka da igram protiv najboljih igračica sveta – govorila je pre nekoliko godina teniserka za Story.

Iako su mnogi očekivali da se Jelenina renesansa desi preko noći, na putu ka novim trofejima isprečila se povreda desnog zgloba, zbog čega je ova teniserka neslavno završila nedavne turnire u Indijan Velsu i Čarlstonu.

Uprkos brojnim privatnim i profesionalnim problemima, ona uspeva da pronađe snagu i ne odustaje od svoje karijere. Neretko se mogu čuti i ružni komentari na račun njenog izgleda. Naime, višak kilogram ne ide u prilog Jeleninim tvrdnjama o povratku u top-formu. Ipak, nju ovakve izjave ne pogađaju, već puna samopouzdanja stoji iza svojih reči svesna da su ispred nje dani velikog truda i odricanja.

- Trebaće mi još vremena da dođem do top-forme, ali ne odustajem i radim na sebi. Srećna sam zbog napretka koji ostvarujem i nastaviću da dajem sve od sebe – odlučna je Jelena koja je za medije u Australiji otvoreno govorila o frustracijama s kojima se sreće nakon povratka na sportsku scenu.

- Teško je biti ponovo na terenu, ali ne odustajem – rekla je teniserka za portal australianopen.com, a kao i prethodnih godina, snagu pronalazi u pozitivnim mislima i vedrom duhu.

- Šta god da mi se desi, samo gledam napred. To je jednostavno tako. Nije lako kada se gubi. Razočaranje je uvek veliko, ali meni ne treba mnogo vremena da prebolim svoje poraze i nastavim dalje – govorila je Jelena za medije u Australiji ne krijući da Zemlju kengura doživljava kao svoju zato što je u njoj stasala.  

- Ne osećam se kao žiteljka Australije zato što za ovu zemlju igram tenis, već zbog toga što sam odrasla i stasala na ovom podneblju. U ovu zemlju došla sam kao devetogodišnja devojčica – iskrena je Jelena.

Izvor : Story

Podelite sa prijateljima
Kommentari