Nalazite se ovde: Naslovna > Magazin > Vijesti dana > Detalj

Vijesti dana

Hrvatska zavejana, sledeća na udaru je Srbija: Obilne padavine, duva jak vetar, haos na putevima

Vijesti dana | 13.11.2017 - 07:54 | 1606 puta pročitano

Najavljena promena vremena stigla je u ponedeljak ujutro u gotovo celu Hrvatsku. Temperature su se značajno spustile, a u većini te zemlje pada kiša, a u Lici, Gorskom kotaru i višim predelima središnje Hrvatske sneg.


Jak sneg pada i na Sljemenu uz temperaturu od minus 1.

U područjima gde pada sneg očekuje se stvaranje debljeg pokrivača, ponegde čak i do pola metra. Pahulje bi do kraja dana mogle stići i do nizija središnje i istočne Hrvatske.

U priobalju duva bura, povremeno sa olujnim i orkanskim udarima zbog čega su mogući i odroni. Bura bi u priobalje mogla doneti i ponešto snega, posebno na severnom Jadranu.

Promena vremena donela je probleme i na putevima. Osim snega, na nekim putevima saobraćaj usporavaju i vozila zimske službe koja se kreću sporije.

Vozači se mole za razumevanje.

Za kamione s prikolicama i šlepere trenutno nema otvorenog puta iz smera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri, i obrnuto. Granični prelaz Pasjak zatvoren je za sav saobraćaj, zbog preprečenog teretnog vozila u Sloveniji. Vozila se preusmeravaju na GP Rupa.

Zbog zimskih uslova, zabranjen je saobraćaj za kamione s prikolicama i šlepere, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Slično vreme očekuje se i sutra, a padavine bi trebalo da prestanu u sredu. Značajniji rast temperature ipak se ne očekuje.

I u Srbiji se do kraja nedelje očekuje sneg.

 Izvor: srbijadanas

 

Podelite sa prijateljima
Kommentari