Nalazite se ovde: Naslovna > Magazin > Sport > Detalj

Sport

Grobari izboli trojicu navijača Spartaka iz Moskve, jedan u teškom stanju

Sport | 26.03.2017 - 10:26 | 1678 puta pročitano

Trojica navijača Spartaka iz Moskve izbodeni su noževima posle utakmice koju je njihov klub igrao sa Crvenom zvezdom na "Marakani" u Beogradu.

Jedan od njih se nalazi u teškom stanju.

Kako tvrde ruski mediji, sumnja se da su ih u centru grada napali navijači Partizana.

Prema navodima agencije Tass, napad se dogodio u ulici Kralja Milana, a povređeni su navijači rođeni između 1988. i 1991. godine. Dopisnik ove agencije iz Beograda je dobio potvrdu da su dvojica navijača primljena u bolnicu, od kojih se jedan bori za život.

Prema izjavama očevidaca, navijači su napadnuti jer su na sebi imali crveno-bela obeležja.

Portparol Hitne pomoći Nada Macura je potvrdila da su tokom noći izbodeni strani državljani.

"U Beogradu su noćas četiri osobe povređene hladnim oružjem, među kojima i jedan strani državljanin koji je zadobio teške povrede", rekla je Tanjugu Macura.

Dve muške osobe zadobile su povrede nastale najverovatnije nožem u 23:58 sati u Ulici kralja Milana preko puta "Beograđanke", od kojih je jedan teško povređeni strani državljanin, nakon čega su prevezeni u Urgentni centar.

MUP: Dve osobe povređene, nema potvrde da su Rusi

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Tanjugu je potvrđeno da je sinoć došlo je do sukoba u centru Beograda u kome su dve osobe povređene, ali nisu mogli da potvrde da je reč o ruskim državljanima, kako je ranije objavio Tas s.

Tanjugu je u MUP-u potvrđeno samo da je oko 23:55 došlo do sukoba nekoliko osoba u Ulici Kralja Milana, u kome su dve osobe povređene i prevezene na Urgentni centar.

Portparol Hitne pomoći Nada Macura ranije je, takođe, izjavila Tanjugu da su dve muške osobe zadobile povrede, nastale najverovatnije nožem, u 23:58 sati u Ulici Kralja Milana, preko puta "Beograđanke" i da su prevezeni u Urgentni centar.

Prema njenim rečima, bar jedan teško povređeni je strani državljanin.

Tas s u svom servisu precizira se da su povređeni ruski navijači došli iz moskovskog regiona, i da su rođeni su 1988. i 1991. godine. Kako se navodi u tom izveštaju, očevici su rekli da je u subotu uveče, posle utakmice Zvezde i Spartaka, grupa ruskih i srpskih navijača napadnuta dok je hodala ulicom sa zastavama svojih klubova, nakon što su se sa navijačima beogradskog Partizana sukobili zbog crveno-belih šalova.

U istoj vesti koju je objavila na svom sajtu na engleskom jeziku, ruska agencija za napadače tvrdi da su Albanci.

"Navijači su oterali napadače, ali su tri osobe ranjene", naveo je Tas s.

Ruska agencija navodi da im je u policiji rečeno da su dva napadača privedena.

Tas s napominje da se još nekoliko osoba žalilo na napade i da je jedna mlada žena rekla policiji da su je neki ljudi gađali kamenjem jer je na sebi imala znamenja Crvene zvezde.

Pred prijateljsku utakmicu, navijači Crvene zvezde i moskovskog Spartaka zajedno su prošetali ulicama Beograda. Nekoliko stotina navijača je od Slavije, preko Autokomande, do stadiona došlo u korteu, uz veliki broj srpskih i ruskih zastava sa natpisima "Iste boje, ista vera".

 

Urgentni centar: dvojica stranih državljana zbog višestrukih povreda zadržani na lečenju

Dvojica stranih državaljana zadržana su na lečenju u Urgentnom centru zbog višestrukih povreda zadobijenih noćas, rečeno je agenciji Beta u toj zdravstvenoj ustanovi.

"Strani državljani sa višestrukim povredama su zbirnuti, pružena im je neophodna pomoć i zadržani su na daljem lečenju", kazali su u Urgentnom centru.

Kako su ruski mediji preneli danas, dvojica navijača fudbalskog kluba Spartak iz Moskve izbodeni su oko ponoći u Ulici kralja Milana u Beogradu.

Dvojica navijača Spartaka su završila u bolnici zbog uboda nožem, jedan od njih se nalazi u teškom stanju, dok je trećem navijaču ukazana pomoć na licu mesta, prenela je ova agencija.

Pristalice Spartaka, koji su u Beogradu bili na prijateljskoj utakmici protiv Crvene zvezde, napali su, navodno, navijači Partizana.Crvena zvezda je sinoć u prijateljskoj utakmici pobedila Spartak sa 2:1.

Izvor: kurir


 

Podelite sa prijateljima
Kommentari