Nalazite se ovde: Naslovna > Magazin > Sport > Detalj

Sport

FK Partizan obaveštava javnost da pristalicama FK Olimpijakos i FK Crvena Zvezda neće biti dozvoljen ulaz na stadion Partizana

Sport | 25.07.2017 - 13:54 | 1328 puta pročitano

FK Partizan će licima kojima neće biti dozvoljen ulaz na stadion, a koja imaju uredno kupljenu ulaznicu, refundirati novac – stoji, između ostalog, u saopštenju crno-belih.

FK Partizan obratio se javnosti saopštenjem u kojem upozorava na potencijalnu opasnost od navijačkih sukoba tokom prvog meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, u kojoj crno-beli večeras (20.45) dočekuju atinski Olimpijakos.

Saopštenje Partizana prenosimo u celosti.

- FK Partizan ovim putem obaveštava javnost da ima saznanja da je uprkos dogovoru FK Partizan i FK Olimpijakos, postignutim pod okriljem UEFA koji se tiče neprisustvovanja gostujućih navijača na utakmicama u Beogradu i Atini, određeni broj pristalica FK Olimpijakos prisutan u Beogradu. Takođe, postoje informacije da su određene pristalice FK Crvena Zvezda došle u posed ulaznica za večerašnju utakmicu i da imaju nameru zajedno sa grupom pristalica FK Olimpijakos, a uprkos zvaničnim stavovima oba kluba i zabrani UEFA, prisustvuju večerašnjoj utakmici.

FK Partizan obaveštava javnost da pristalicama FK Olimpijakos i FK Crvena Zvezda neće biti dozvoljen ulaz na stadion Partizana. Ova odluka je doneta jedino u cilju sprečavanja gotovo sigurnih sukoba koji bi nastali na stadionu. Izvesnost sukoba postoji zbog činjenice da su navijači FK Partizan kupovali ulaznice za sve sektore na stadionu, uključujući i sektor uobičajeno predviđen za gostujuće navijače, što je u skladu sa dogovorom sa UEFA, o neprisustvovanju gostujućih navijača na obe utakmice.

FK Partizan će licima kojima neće biti dozvoljen ulaz na stadion, u skladu sa gore navedenom odlukom, a koja imaju uredno kupljenu ulaznicu, refundirati novac.

Posebno ističemo da je jedini motiv donošenja ove odluke isključivo potpuna bezbednost gledalaca i učesnika, te odigravanje večerašnje utakmice u isključivo sportskim i regularnim uslovima.

Uvereni smo da će pripadnici MUP Srbije preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti i tako uspeti da sprovedu u delo odluku FK Partizan koja je doneta po preporuci UEFA i dogovoru oba kluba – stoji u saopštenju crno-belih.

Izvor; novosti

Podelite sa prijateljima
Kommentari