Nalazite se ovde: Naslovna > Magazin > Vijesti dana > Detalj

Vijesti dana

Amfilohije: Postali smo majmuni

Vijesti dana | 11.01.2017 - 16:08 | 2212 puta pročitano

Mitropolit Amfilohije tvrdi da su zbog savremene nauke ljudi postali majmuni, odnosno majmunolika bića.


Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije u svojoj liturgijskoj besedi naveo je da sada neki pokušavaju da stvore neku svoju „crkvu bezbožnu” i u isto vreme progone Hrista iz škola, što dovodi do katastrofalnih posledica.

- A sve naše školstvo i sva naša nauka bili su zasnovani na veri u Hrista, na veri u večno čovekovo dostojanstvo, na znanju da je čovek bogoliko biće. Čovek je sada majmunoliko biće i to je najveće dostignuće savremene, lažne nauke. Samo da čovek ne bio bio ono što jeste, da ne bi bio ono za što ga je Bog stvorio- rekao je Amfilohije i dodao:

- A Bog ga je stvorio ne samo po svome liku nego i da usavršava u sebi čudesne božje darove i da uzrasta ne samo po meri svojih prirodnih moći koje mu je Bog dao nego i po bezgraničnoj meri koju je posvedočio sam Hristos svojim rođenjem, uselivši se u čoveka, po blagodeti, obasjavši ga svetlošcu ne samo zemnoga sunca nego i sobom, kao neprolaznim Suncem, ispunivši ga ne samo zemaljskim životom nego i večnim, besmrtnim. Dakle, progonjenje Hrista iz ljudske duše, iz ljudskog društva, nauke, škole, ne samo da je bezbožni čin nego je i najdublji antičovečni čin. Onaj ko ubija Boga u čoveku, on, u stvari, ubija čoveka - završio je on.

Izvor: alo

 

 

Podelite sa prijateljima
Kommentari