Nalazite se ovde: Naslovna > Magazin > > Detalj

ŠOKANTAN ISKAZ, ISCENIRANO UBISTVO PJEVAČICE: Jelena nestala 24 sata prije nego što je Zoran prijavio?

| 02.12.2016 - 10:57 | 42723 puta pročitano

Inspektori koji već 76 dana rade na istrazi svirepog ubistva Jelene Marjanović ispituju da li je nesrećna pjevačica nestala još u petak 1. aprila, dan prije nego što je njen suprug Zoran zvanično prijavio da je nema, saznaje Informer!

Do ovakvih indicija policija je došla povezivanjem niza čudnih okolnosti koje se nisu uklapale u zvaničnu verziju zločina, a koje je dodatno potkrijepila tvrdnja penzionera Vladimira V. (71) u Informeru, da je Zorana i Jelenu vidio kako se svađaju ispod mosta Gazela u petak 1. aprila oko 15 časova!

Sumnje policije dodatno podstiče i tvrdnja Jelenine majke Zorice da je kćerku posljednji put vidjela baš tog petka, 24 sata prije nestanka.

Prema ovoj, najnovijoj verziji događaja, Jelenu je neko oteo još u petak po podne, da bi u subotu inscenirao njen nestanak i ubistvo na nasipu u Borči, nakon čega je slučaj prijavljen policiji.

Čudne okolnosti

Prema riječima sagovornika Informera iz istrage ovog slučaja, policija već dugo sumnja u verziju da je Jelena nestala u subotu 2. aprila tokom džogiranja na nasipu, ali su se tek u posljednjih nekoliko dana pojavili konkretni tragovi koji na to ukazuju.

– Policija od prvog dana razmatra mogućnost da Jelena nije ubijena u subotu, u vrijeme dok je trčala na nasipu. Ipak, ni rezultati obdukcije ni nalazi forenzičara u početku nisu nam davali dovoljno konkretne dokaze za tu tezu. Međutim, u posljednje vrijeme sve je više indicija koje pobijaju zvaničnu verziju. Tvrdnje penzionera Vladimira V., koji je vidio Zorana i Jelenu kako se svađaju na klupi ispod Gazele, nisu neosnovane, jer ima još svjedoka koji su ih tu viđali. Takođe, čak i neke Zoranove izjave na saslušanju ukazuju na to da je Jelena trčala kraj Hipodroma i na stadionu BASK, a ne na nasipu u Borči. Konačno, i izjave Jelenine majke Zorice da je kćerku posljednji put vidjela u petak 1. aprila, 24 sata prije nego što je prijavljen nestanak, takođe potkrepljuju tu tvrdnju – iznosi naš sagovornik novu teoriju u istrazi.

Zvaničnu verziju ubistva, koje se Jelenin suprug Zoran držao na saslušanju, podrivaju i neke ranije iznijete činjenice tokom istrage.

– Podsjetimo da je Zoran, prijavljujući Jelenin nestanak, rekao “Ubiše mi ženu“, kao da je znao da ona više nije živa. Takođe, sumnjivo je i to što je čitava četiri sata oklijevao da prijavi policiji da Jelene nema. Da ne govorimo o gomili rupa u iskazima njega, njegovog oca i brata, koje su dali u policiji. Uz to, imamo i tvrdnje rekreativaca sa nasipa da nikada nisu vidjeli Jelenu da tamo trči. Sve to kada se sabere, imamo osnova da sumnjamo da je Jelena možda ipak oteta i ubijena negdje drugde, a da je kasnije insceniran nestanak i ubistvo na nasipu u Borči – dodaje naš sagovornik.

Posljednji dan

Informer je kontaktirao Jeleninu majku Zoricu, sa kojom je još jednom rekonstruisao posljednja 24 časa njene kćerke.

Ona je ponovila ono što je i ranije rekla – da je Jelenu posljednji put vidjela dan prije ubistva.

– Jelenu sam posljednji put vidjela u petak po podne, ali se ne sjećam tačnog vremena kada je to bilo. Znam da je tražila od mene da je probudim, jer je morala negdje da ide. Tako je i bilo, probudila sam je, ona je otišla i više se nikada nismo vidjele. Ona me je u međuvremenu zvala još jednom, u subotu, i tada mi je rekla da je na trčanju na nasipu i da će doći kod mene odmah poslije toga. Da li je tada zaista bila na nasipu ili negdje drugdje, ne mogu da tvrdim, ali ne želim da vjerujem ni u zavjeru da je moja kćerka oteta i ubijena na nekom drugom mjestu. Bar dok to istraga zvanično ne utvrdi – rekla nam je Jelenina majka Zorica.

Izvor: aktuelna

Podelite sa prijateljima
Kommentari