Nalazite se ovde: Naslovna > Magazin > Vijesti dana > Detalj

Vijesti dana

ŠEF POLICIJSKOG SINDIKATA UZIMA KEŠ, ZLOUPOTREBIO SLUZBENI POLOZAJ..

Vijesti dana | 10.10.2017 - 16:30 | 408 puta pročitano

Predsednik Novog policijsko-sindikalnog saveza Momčilo Vidojević, koji se u javnosti predstavlja kao veliki borac za prava policajaca, prošle godine je kao lider Nezavisnog policijskog sindikata Srbije (NPSS) sam sebi isplatio 200.000 dinara, i to na ime "troškova, rada i zalaganja", pokazuje dokument do koga je došao Informer.

 

U odluci o isplati koju objavljujemo navodi se da je Glavni odbor NPSS 5. aprila 2016. odlučio da Vidojeviću isplati dva puta po 100.000 dinara na osnovu "troškova rada, zalaganja i aktivnosti u prethodnom periodu". Da stvar bude sumnjivija, kao lice ovlašćeno za realizaciju transakcije određen je upravo Vidojević, koji je i potpisao ovo rešenje!?!

I dok se Vidojević juče nije oglašavao i uporno nije odgovarao na naše pozive i poruke, državna sekretarka MUP Biljana Popović Ivković kaže da je Vidojević izbačen iz NPSS zbog nepoverenja članstva i zloupotreba.

- Vidim da je ponovo vaskrsnuo osnivanjem novog sindikata, čiji je jedini član. Kao što je to činio i ranije, opet zastupa nečije političke interese. Podsetiću da je taj političar u pokušaju pred parlamentarne izbore širio laži o navodnom otpuštanju 12.000 policajaca kako bi uneo nemir među policijske službenike. Ne samo da nije bilo otpuštanja, već je ministar Stefanović toliko toga uradio sa svojim timom i svakog dana ulaže napore kako bi poboljšao uslove rada policajaca -zaključuje Ivkovićeva.

Izvor: Informer

 

Podelite sa prijateljima
Kommentari