Вучић: Србији више стране амбасаде не формирају владе
Постоје људи који мисле да честа гостовања на травњаку неких амбасада може да их доведе на власт, изјавио је председник Александар Вучић и додао да таквих има и у СНС-у, али се, каже, у међувремену Србија веома променила и суштински постала суверена, на шта је, каже, веома поносан.Важно је, истакао је председник, да то људи разумеју.

Коментаришући хајку која се повела против Саше Јанковића након изјаве да је био врбован од странаца да га смени с власти и тврдњи дела опозиције да је бивши омбудсман почео да рарди за њега, Вучић каже да га није ни видео ни чуо, нити би било фер да се била шта слично инсинуира.

Вучић је гостујући у емисији Хит-твит на Пинку поновио да је Јанковић рекао истину за коју се мање-више знало.

Председник је поновио да је важно да људи разумеју да, када неки страни представник дође у Србију, ради пре свега у интересу својих земаља.

На питање да ли зна који су „тројански коњи” у СНС-у, Вучић каже да то није питање „тројанских коња”, већ су то људи који имају своје идеје, некада су те идеје пропорцијалне њиховим могућностима, некада нису.

На питање да ли у СНС постоје они који би му сутра окренули кеђа, Вучић каже:„Сви би ми окренули леђа, мали је број оних који не би”.

Леђа би му, каже, окренули сви они који данас живе као „бубрег у лоју”, животом који нису могли ни да сањају, који живе лепо, а нису у стању да кажу ни хвала.

На наводе да „звецка оружјем” због надлетања војних летилица у близини административних прелаза са Косовом и Метохијом Јарињем и Брњаком рекао је да ;се у данашњим разговорима са представницима ЕУ и НАТО „љутио на све своје саговорнике”. ;

„Ми сада имамо 14 МиГ-29 који могу да лете. Они су мислили да се ја шалим. Јел' Србија то нема право да подигне своје хеликоптере или авионе у централној Србији? Представници ЕУ се седам дана нису узбудили због оклопних кола косовске полиције, али јесу истог секунда кад је Србија поакзала да неће дозволи (да је понижавају)”, казао је Вучић.

Председник је реако и да апсолутно подржава вакцинацију, али да не сме да дозволи доношење законских аката који би кршили Устав и гетоизирати део популације која не жели да се вакцинише.

Izvor politika.rs
Objavljeno: 27.09.2021

❮ Nazad