MAKSA ĆATOVIĆ OTKRIVA POZADINU SUKOBA BJELOGRLIĆA I ANTONIJEVIĆA: Bjela je tukao Gagu zbog 100.000 evra!
Dragan Bjelogrlić priznao je da je u holu hotela "Ambasador" pretukao reditelja Predraga Gagu Antonijevića i posle jučerašnjeg tročasovnog saslušanja u niškom tužilaštvu nije mu određen pritvor.

Bjela se po izlasku obratio medijima zahvalivši niškoj policiji i tužilaštvu na profesionalnosti, te dodao da mu je žao što je naseo na provokacije.

- Krenuo sam u toalet i tek na njegovo dobacivanje sam reagovao. Žao mi je što sam naseo na grozne provokacije gospodina Antonijevića, koje traju više od godinu i po dana. Žao mi je što se on pojavio, ne znam zašto, baš u trenutku kada sam imao dve veličanstvene premijere (film "Toma" i "Nečista krv"), žao mi je što nisam izdržao da dostojanstveno ignorišem te njegove grozne provokacije, što sam dozvolio da ovo baci senku na ova dva bitna događaja koji su bili u Nišu. Žao mi je što sam to i uradio - rekao je Bjelogrlić, a na pitanje novinara da li se vraća na Filmske susrete, odgovorio je: "Ako dobijem nagradu".

Bjelogrlićev advokat je dodao da kod glumca nisu pronađene nikakve psihoaktivne supstance. Glumcu je rešenjem Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu nakon saslušanja ukinuta mera zadržavanja i pušten je da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

- U potpunosti je priznao izvršenje krivičnog dela i izrazio žaljenje. Imajući u vidu takvu vrstu odbrane, tužilaštvo je odlučilo da mu ukine meru zadržavanja - rekao je zamenik portparola Višeg javnog tužilaštvu u Nišu Vladimir Stanojević.

Antonijević i Bjelogrlić, podsetimo, nisu u dobrim odnosima već godinama. Reditelj je slavnog glumca optužio da mu je početkom 2016. godine nudio mito da podrži film "Jesen samuraja" na konkursu Filmskog centra Srbije. On je objavio navodnu prepisku sa Bjelogrlićem iz 2016, u kojoj se govori o tome, što je Bjela demantovao i tvrdio da je prepiska lažirana. Ceo slučaj još uvek stoji u tužilaštvu, a genezu njihovog sukoba za Kurir objašnjava producent Maksa Ćatović.

- Nisu nikad Bjela i Gaga bili bliski prijatelji. Sve je počelo kad je Antonijević bio član komisije Filmskog centra Srbije. Bjelin plan je bio da podele 100.000 evra kad njegov film prođe na konkursu. On je to negirao. Veštaci su utvrdili da je mejl poslat s njegovog računara, a ceo slučaj je pred tužilaštvom i dalje - objašnjava Ćatović i dodaje da sve ovo baca ružno svetlo na čitavu branšu. - Na Filmske susrete smo pozvani kao gosti gradonačelnice. U Nišu ćemo raditi našu novu seriju - rekao je producent, osvrćući se na izjavu poznatog glumca nakon saslušanja.

Dragan Bjelogrlić se navodno posle povukao iz projekta "Jesen samuraja", a film je kasnije snimljen i doživeo je uspeh kod publike.

Predrag Gaga Antonijević iznenađen je odlukom suda o puštanju Bjelogrlića i kaže da neće odustati ni od privatne tužbe.

- Prvo je lansirao priču da sam ga provocirao ceo dan. Dokazi i izjave svih svedoka govore drugačije. Sad je promenio priču. Nije išao u toalet, nego pravo na mene. Reč je o velikoj kukavici, prevarantu, lažovu, korupcionašu i kriminalcu. Pokušava samo da dobije manju kaznu. Niš je moj rodni grad i normalno je da u njega dođem - poručio je reditelj.

Izvor kurir.rs
Objavljeno: 24.08.2021

❮ Nazad