OD SUTRA KO U PAKLU, SRBIJA ULAZI U CRVENI METEOALARM! Temperature će prelaziti i 42 stepena, a evo kad će biti NAJGORE
Meteorolozi najavljuju izuzetno visoke temperature, koje će tokom vikenda prelaziti i 42 stepena! U većem delu Srbije biće upaljen crveni meteoalarm već od petka, 30. jula, kada će biti na snazi u jugoistočnoj i istočnoj Srbiji, kao i na Kosovu i Metohiji.

Narandžasti meteoalarm, koji podrazumeva opasne vremenske pojave, biće na snazi u Banatu, Beogradu, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Pomoravlju i na jugozapadu zemlje. Samo Bačka i Srem biće pod žutim meteoalarmom.

U subotu, 31. jula situacija će biti vrlo slična, sa visokim temperaturama, ali se grmljavina najavljuje za područja Bačke, Banata, istočne i jugoistočne Srbije.

U nedelju, 1. avgusta crveni meteoalarm je na snazi za teritoriji Pomoravlja, Šumadije, istočne, jugoistočne Srbije, kao i na Kosovu i Metohiji. Narandžasti meteoalarm biće na jugozapadu i zapadu zemlje, u Bačkoj, Banatu i Sremu, kao i Beogradu. Grmljavina se prognozira za Bačku, Banat, Srem i zapad zemlje.

Prema prognozi, najtoplije će biti u nedelju sa čak 42 stepena u pojedinim delovima Srbije. U ponedeljak i utorak osvežiće svuda osim na krajnjem jugoistoku, a od srede se vraća vrućina.

Indeks UV zračenja biće između sedam i devet na teritoriji cele zemlje, ali će uglavnom biti bliži vrlo visokim, odnosno opasnim stepenima zračenja.

izvor kurir.rs
Objavljeno: 29.07.2021

❮ Nazad