"Ti si jedno đubre i smrad! Ti nisi nikakav otac! Ma, tebe treba ubiti"
Zagreb -- Nesvakidašnji slučaj u Hrvatskoj. Osuđena devojka koja je napala oca jer joj je u prodavnici odbijena kreditna kartica.


Kako piše Jutarnji list, reč je o dvadesetsedmogodišnjoj devojci, koja je u zagrebačkom sudu proglašena krivom i osuđena zbog bizarnog slučaja u kojem je počinila nasilje nad ocem, i to zbog kreditne kartice.

Kako se navodi u presudi, ona je pre mesec dana, oko 22 sata, ušla u stan roditelja ogorčena činjenicom da su joj tog dana u prodavnici Ikea odbili kreditnu karticu koju joj je pozajmio otac. Sve se dogodilo u zgradi na Savskoj cesti u Zagrebu, u kojoj ćerka stanuje sprat ispod roditelja.

Sud tvrdi da je počinila nasilje u porodicii jer je "bila revoltirana i vidno uznemirena jer joj je otac ranije dao bankovnu karticu radi kupovine stvari za stan, ali kako je kartica u prodavnici bila odbijena, ćerka se vratila u stan svojih roditelja i počela da viče i vređa oca.

"Ti si jedno đubre i smrad! Ti nisi nikakav otac! Ma, tebe treba ubiti", vikala je, kako prenose hrvatski mediji, 27-godišnjakinja na zaprepašćenog oca.

Nakon toga, uzela je metlu iz hodnika i zamahnula prema vratima dnevne sobe te je razbila stakleni prozor na vratima. Potom se vratila u svoj stan u kom su je malo kasnije uhapsili policajci koje su roditelji odmah pozvali.

Prekršajni sud u Zagrebu devojku je proglasio krivom te je kaznio sa 1.000 kuna zbog počinjenog nasilja u porodici i ta presuda je pravosnažna.

Izvor: B92
Objavljeno: 16.06.2021

❮ Nazad