Bil Gejts: KAFIĆE i restorane ZATVORITE NA ŠEST MESECI, normalnog života nema do 2022.godine
Bil Gejts, suosnivač Majkrosofta, veruje da je povratak normalnom životu u Americi mnogo dalje od onoga u šta ljudi veruju, bez obzira što je vakcina odobrena i već je počela distribucija.


Bil Gejts, koji je je sa svojom suprugom donirao milione za razvoj vakcine, smatra da bi život u Aerici mogao da liči na onaj pre korone krajem leta sledeće godine, ali da i dalje neće sve biti isto. Tačnije, da će se svet
vratiti u normalu 2022.godine.

U intervjuu za CNN, suosnivač Majkrosofta je napomenuo da postoji velili
rizik od povratka korone i nakon vakcinacije, ako se ne pomogne
siromašnim zemljama da obezbede svoje doze vakcine, prenosi Index.hr.

Prema njemu, sva javna okupljanja treba da budu sasvim zabranjena, a napomenuo je i da “nažalost, većina kafića i restorana u zemlji treba da
budu zatvorena da bi se suzbile stope zaraze”.

Rok, koji bi po njemu imao smisla kada je reč o zatvaranju kafića i
restorana je šest meseci, jer samo tako mogu da se izbegnu rizična okupljanja.
Nova Gejtsova prognoza je mračnija od one koju je izneo u intervjuu za "Foks" pre mesec dana, kada je poručio da bi se uz razvoj vakcine život vratio na staro u leto 2021. godine.

Gejts je od početka pandemije veoma otvoreno govorio o zarazi, dao je veliki novac za razvoj vakcine i njegova predviđanja su bila prilično tačna.

A na povratak na normalan način života, kakav smo živeli pre pandemije, milijarder smatra da ćemo čekati bar jos 12 do 18 meseci. Prema njegovim procenama to je optimalno vreme kada bi mogla da se zaustavi zaraza.

U tom intervjuu je objasnio da ćemo vakcinu dobiti do kraja godine i to po hitnom postupku.


Izvor: zena.blic.rs
Objavljeno: 27.01.2021

❮ Nazad