USRED PANDEMIJE ZGRĆU OGROMNU LOVU! Ove estradne zvezde ne spuštaju cene svojih nastupa, za noć uzmu i do 15.000 evra
Iako je kriza izazvana koronom usporila i unazadila poslovanje u brojnim oblastima, ipak ima i onih kojima ni korona ne može ništa.Na estradi, kao i u brojnim drugim oblastima zavladala je kriza i panika ljudi koji su naprosto ostali bez mogućnosti da rade, ipak, prema nekim
izvorima, pojedini estradni umetnici i dalje rade, nastupaju i zarađuju orgromne količine novca, kao da im ni kriza ni korona ne mogu ništa. Oni čak po nastupu zarade i do 14.000 evra.

Iako su Krizni štabovi zemalja u okruženju nametnuli surova pravila za
noćni život, ograničeno radno vreme, smanjen broj gostiju, to nije sprečilo pojedine pevačice i pevače da uprkos svemu tome zarade pozamašnu novčanu sumu. Za njih nikakva ograničenja i mere nisu bila prepreka da nastave sa svojim poslom kao u najsrećnija vremena. Uprkos malim posetama, neki izvođači, iako se očekivalo da će smanjiti cenu svojih gostovanja, nisu to uradili nego su zadržali čvrsto cene svojih
gostovanja. S druge strane, bio je i manji broj onih koji su neznatno spustili cenu svojih gostovanja kako bi se održali u poslu uprkos galopirajućoj pandemiji.

Prema rečima izvora bliskih srpskoj estradi, klubovi i splavovi nametnuli
su posebne uslove za jaka gostovanja. Naime, ukoliko je skuplji izvođač,
onda su se vlasnici objekata dosetili načina za dodatnu zaradu. Pa su
tako uslovi za mesto u lokalu sledeći: ukoliko gosti žele separe, moraju da izvoje posebno novac za mesto, a posebno za flaše pića. Međutim, to ne važi za sva gostovanja već za samo ona jača poput nastupa Bube
Korelija i Jale Brata, Jelene Karleuše, Nataše Bekvalac…
Bez obzira na sve to, klubovi su i dalje posećeni pa su sve strane zadovoljne – i gosti, i vlasnici, i pevači. Samo što je većina klubova i splavova zaštićena, te se na samom ulazu meri temperatura gostima, a zaposleni su zaštićeni opremom od glave do pete.

Ekipa našeg portala pozvala je poznate estradne menadžere, koji su potvrdili naša saznanja.

Goran Lečić Leka, koji u svojoj ‘Infinity’ produkciji drži preko 17 pevača, među kojima su Dejan Matić, Radiša Trajković Đani, Katarina Živković, Dara Bubamara, Sloba Radanović i drugi, ističe da je pevačima ista cena kao i pre pandemije, ali da ponekad u dogovoru sa vlasinicima klubova pogađa drugu cenu.

Honorar se nije menjao, bar ne u mojoj produkciji. Cena je ista, ali dešava se da nekad spustimo. Nismo ni mi na kraj srca i razumemo celu ovu lošu cituaciju koja je generalno zahvatila celu muzičku industriju i svi smo na gubitku. Zašto i ne izaći u susret ako je nekome puno da plati za nekog pevača? Sve je stvar dogovora- rekao je Leka.

No description available.


Izvor: glas-javnosti.rs
Objavljeno: 20.10.2020

❮ Nazad