JOŠ 7 HAPŠENJA U SLUČAJU JOVANJICA: Jedan već u pritvoru, deveti u bekstvu, a evo gde je zaposlena većina osumnjičenih
U nastavku istrage privrednog društva "Jovanjica",
danas je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšeno još sedam osoba od kojih je pet zaposleno u državnim organima.


Jedno lice je već u pritvoru, a deveti osumnjičeni je u bekstvu, saopšteno
je iz Tužilaštva za organizovani kriminal. Zaposleni u državnim organima su A.T. i B. R. , R. B., M. K. i Z. B, a uhapšeni su i M. T. i S. M. 

Sumnja se da su oni izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge, zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprava.
Tužilaštvo dodaje da su članovi ove organizovane kriminalne grupe od početka 2019. do 14. novembra 2019. godine vršili navedena krivičina dela po nalogu organizatora koji se već nalazi u protvoru, Predraga Koluvije
koji je i većinski vlasnik "Jovanjice".

Uhašeni čekaju saslušanje u Tužilaštvu za organizovani kriminal, a pretresi su u toku. Koluvija je u pritvoru od novembra prošle godine, a optužnica protiv njega i još devetorice okrivljenih je podignuta početkom maja, a potvrđena je rešenjem Specijalnog suda 10. juna.

Optužnica ih tereti za dva krivična dela: udruživanje radi vršenja krivičnih
dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, ali detalji optužnice još nisu saopšteni.

Nakon hapšenja u novembru je saopšteno da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova po nalogu tužilaštva ušli na poljoprivredno dobro "Jovanjica" u blizini Stare Pazove i tamo pronašli ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima.

Tada je zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone.

Izvor: Kurir.rs / Tanjug
Objavljeno: 01.07.2020

❮ Nazad