ČETVOROSTRUKI UBICA IZ LESKOVCA BIO TEMPIRANA BOMBA Rođak Ilića otkrio sve: Oduvek ih je pratila beda i nesreća
Miloš Ilić (20), koji je osumnjičen da je juče u iznajmljenoj kući u Leskovcu sekirom ubio oca Predraga, maćehu Danijelu, sestru Anu (18) i polusestru Saru (13), lečeni je psihijatrijski pacijent.

Naime, kako kažu rođaci ove porodice, Miloševa majka takođe ima psihičke probleme, a njegov rođeni brat (15) je zbrinut u ustanovi socijalnog staranja zbog istih nevolja.

Prema svedočenju Predragovih rođaka, ovu porodicu koja potiče iz
bojničkog sela Granica, oduvek je pratila beda i nesreća.

- Predrag je sa prvom ženom izrodio troje dece, ali se sa njom razišao
jer nije mogao da se bori sa njenom bolešću. Sa decom se potucao, nije
imao stalno zaposlenje, menjao je stanove jer nije mogao da ih plaća. Sa Danijelom je počeo da živi 2007. godine, sa njom je dobio Saru. Međutim,
sa rođenjem tog deteta, njihovi problemi su postali još veći, jer se Danijelin odnos sa pastorcima pogoršao. Predrag je pokušavajući da sačuva vezu
sa njom, žmurio na njeno ponašanje sa Milošem i Anom, koje je zaista bilo maćehinsko - priča rođak stradale porodice.
lići su bili korisnici socijalne pomoći, ali kako svedoči ovaj čovek, Predrag je nastojao da prihode dopuni povremenim poslovima.

– Radio je na jednom hotelu u Beogradu, čija je rekonstrukcija u toku, i ja sam takođe tamo bio angažovan, pa smo se viđali svakodnevno. Poslednji put smo se videli u subotu, bili smo zajedno do pet sati popodne. Ništa nije ukazivalo da se u njegovoj kući dešava nešto neobično, nije se žalio ni na sina, ni na ženu. Dan ranije sam bio kod njih, zvao me je da ga ošišam
jer je kupio mašinicu kako ne bi plaćao frizera. Danijela je bila neljubazna, korila ga je da ne zarađuje dovoljno, govoreći da radi samo za sebe. Znam da je ostavila troje svoje dece, od kojih je jedno invalid i došla za Predraga
– komentariše porodičnu situaciju Ilića, rođak ubijenog.Predrag je uskoro trebalo da postane deda jer je, kako kaže rođak, njegova ćerka Ana očekivala dete.

– Koliko ja znam, ona je zatrudnela sa nekim mladićem koga je upoznala u Smederevskoj Palanci odakle je rodom njena maćeha. Oni su tamo odlazili kod Danijeline majke, gde se Ana srela sa ocem svog deteta. Mislim da je trebalo da se porodi za mesec i po dana, kako mi je kazao Predrag.
Sve je to podizalo tenzije u njihovoj kući, a Miloš je bio tempirana bomba.
Bilo je pitanje trenutka kada će pući jer je nesređena porodična situacija pogoršavala njegovu bolest – objašnjava ovaj čovek.

Policijska uprava u Leskovcu je saopštila da se osumnjičenom mladiću na teret stavlja teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 40 godina zatvora. Međutim, ukoliko psihijatrijsko veštačenje potvrdi da je zločin izvršio u neuračunljivom stanju, Milošu se neće suditi, već će mu se izreći mera obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi, koja može trajati doživotno.

Izvor: Kurir.rs / Telegraf
Objavljeno: 11.05.2020

❮ Nazad