Uhapšen niški hirurg zbog primanja mita
Reakcije na privođenje Nebojše Ignjatovića (50): Važio za jednog od najperspektivnijih stručnjaka, studentima strpljiv i pravičan profesor

NIŠKU javnost šokirala je vest da je hirurg Nebojša Ignjatović (50) uhapšen zbog
navodnog primanja mita. Kolege su posebno iznenađene, jer je Ignjatović važio za jednog od najperspektivnijih stručnjaka na Klinici za digestivnu hirurgiju KC Niš. Ignjatović je radio i kao profesor na Medicinskom fakultetu, na Katedri za hirurgiju, i o njemu se studenti izjašnjavaju kao o strpljivom i pravičnom profesoru.

Niška policija je u saradnji sa Vojnom policijom uhapsila pet osoba koje tereti da su primali i davali mito, ali i trgovali uticajem.
- Stvarno ne znam šta mu je sve to trebalo, jer, pošteno govoreći, primanja koje ima kao hirurg i profesor su sasvim solidna za njegovu tročlanu porodicu. Znam da je bio pomalo ogorčen što njegova supruga već 13 godina čeka posao, ali je izvesno da imaju sredstva
za život - kaže jedan od njegovih saradnika koji tvrdi da se za njega nikada nisu vezivale priče o uzimanju mita, pa su zato svi u šoku.

Ni rukovodstvo Kliničkog centra nije bilo ništa rečitije, uz opravdanje da je istraga još uvek
u toku i da ne žele da je iznošenjem bilo kakvih podataka poremete.

Nije poznato za koji tačno hirurški zahvat je Ignjatović navodno uzeo mito, ali je izvesno da su i posrednici u ovom "poslu", lekarka Vojne bolnice S. P. i njen prijatelj M. G., takođe "zaradili" po 100 evra koje su im dali osumnjičeni za davanje mita
Policija u sredu uhapsila pet osoba u Nišu zbog sumnje da su počinile krivična dela primanja i davanja mita, ali i trgovine uticajem
NIŠKA policija, u saradnji sa Vojnom policijom i Vojnobezbednosnom agencijom, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, uhapsila je pet osoba zbog sumnje da su počinile krivična dela primanja i davanja mita, ali i trgovine uticajem.
Tako se među uhapšenima našao hirurg N. I. (51), sa Klinike sa gastroenterološke bolesti, koji je navodno od D. R. (72) i D. R. (72), koji su takođe uhapšeni zbog davanja mita, aprila prošle godine uzeo 1.000 evra da bi pacijentkinju operisao preko reda.
Takođe, zbog sumnje da je počinio krivično delo trgovina uticajem pomaganjem uhapšen je M. G. (69), dok je S. P., doktorka Vojne bolnice u Nišu, uhapšena zbog krivičnog dela trgovina uticajem.
Postoje osnovi sumnje da je N. I. preuzeo 1.000 evra od S. P. u službenim prostorijama Kliničkog centra Niš, čime je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu. Osumnjičeni S. P. i M. G. su takođe za sebe zadržali po 100 evra.
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.
Inače, među uhapšenima je lekarka Vojne bolnice S. P, koja je krajem prošle godine hapšena zbog zloupotrebe službenog položaja. Naime, ona je nezakonito popunjavala recepte na ime pacijenata Vojne bolnice i podizala lekove koje je kasnije navodno preprodavala. Krivični postupak protiv nje i još dvoje kolega je u toku.

Izvor: novosti.rs / Foto ThinkstockNazad na pregled