Slusaj uzivo:

U Španiji katastrofa, korona virus gori nego u Italiji i Kini: "Ovo je strašno, teško ćemo izdržati"

Do juče su u Španiji registrovana ukupno 2.182 smrtna slučaja, što znači da se u toj zemlji za samo tri dana broj mrtvih udvostručio

"Ovo je strašno, teško ćemo izdržati", samo je jedan od komentara koji je zapalio društvene mreže, a koji stiže pravo iz Španije. Ova zemlja je već drugu nedelju u izolaciji, ali broj žrtava korona virusa neprekidno raste. Vlasti te države su u ponedeljak objavile da su za 24 sata registrovana 462 smrtna slučaja, što je najveći dnevni skok od početka epidemije. Stručnjaci daju sumorne prognoze, da će se vrtoglavi trend rasta nastaviti.

- I dalje smo u fazi rasta broja obolelih i preminulih, sada je glavni udar virusa i ovo stanje će potrajati - rekao je Pere Godoj, direktor španskog udruženja epidemiologa.

Do juče su u Španiji registrovana ukupno 2.182 smrtna slučaja, što znači da se u Španiji za samo tri dana broj mrtvih udvostručio - to je brojka koju čak ni Kina, i Italija, koje su najteže pogođene virusom, nisu dostigle.

Takođe, stručnjaci kažu da je teritorijalna ekspanzija u Španiji mnogo gora nego u Italiji. U obe zemlje je oko 90 odsto od prvih sto žrtava bilo u tri regiona. U Italiji su to Lobardija, Romanja i Veneto, a u Španiji Madrid, Baskija i Aragon.

Izvor: telegraf.rs

Objavljeno: 24.03.2020


❮ NazadObavestenje:
Ostanite kod kuce i zastitite sebe i vase najmilije!